Ninja Kaplumbağalardan Biri Öldü Diyenler: Orada Durun

tmnt-header

Ninja Kaplumbağalar’ın devam eden çizgi roman serisinde, 44. sayıda elem bir olay yaşandı. Kaplumbağa kardeşlerden biri kabuğuna öldürücü bir darbe aldı. Sonrasındaysa bazı kaynaklar ona “öldü damgasını vurdu. Bizimse “ölmediğine dair” kanıtlarımız var.

Öncelikle şunu belirtmek gerek, pek çok kaynak 44. sayıdan sonra söz konusu Ninja Kaplumbağa’nın öldüğü ihtimalinin üzerinde durdu. Çoğu yer bir kesinlik belirtmedi. Zaten doğru olan da buydu. Ancak bazı popüler siteler onu “öldü” diye yansıtmayı seçti. Şimdi bunun aksini söyleyen verimize gelmeden önce, çizgi romanda neler olduğunu bir hatırlayalım.

44. sayıda, dört ninja kardeşten üçü Splinter Usta’yla birlikte başka bir görevdeyken Bebop ile Rocksteady kahramanlarımızın üssünü bastı ve belki de kardeşlerin kaderini değiştirecek bir hamleye imza attı. Çünkü Rocksteady balyozuyla yalnız yakaladıkları kaplumbağanın kabuğuna öldürücü bir darbe indirdi.

O kardeş kim mi? Eğer adını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki siyah kutuyu farenizle sağa doğru tarayın. İstemiyorsanız, bu kısmı pas geçin.

[stextbox id=”black”]Donatello

Bizim çocukluk hayallerimize de indi o balyoz. Öyle ki tüm yeşil ninja düşlerimiz darmadağın oldu. Sonrasında Usta Splinter’ı oğluna sarılarak şöyle derken gördük ve daha çok kahrolduk:

“… Zavallı cesur oğlum!”

Her ne kadar bu sayı kahramanımızın durumuna dair muallakta bitse de, 45. sayıdan sızan görüntülere göre kendisi ölü değil, komada!

Free Comic Book Day (Bedava Çizgi Roman Günü) için öngösterim yapılan yeni sayıda tam da aşağıdaki gibi bir sayfa var. Burada Usta Splinter’ı oğlu için, “o şimdi iki dünya arasında yaşıyor” derken görüyoruz. Üstelik, hiç kaybetmediği şefkatiyle ona bakıyor ve hayatta tutmaya çalışıyor.

Kahramanımız ileriki sayılarda gerçekten ölür mü, onu elbette bilemeyiz. Ama onu ölmeden toprağa vermek de pek doğru değil. Şu an halen daha yaşaması için umut var. Kesin cevabı bize önümüzdeki sayılar verecek.

ninja kaplumbaga cr