Doyle ve Houdini Arkadaşlığı Ekrana Taşınıyor

doyle-houdini

Sherlock Holmes’ün yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle ve ünlü sihirbaz Harry Houdini’nin arkadaşlıkları dizi oluyor.

Bir tarafta tüm zamanların en büyük dedektifi olarak anılan karakterin yazarı Doyle, diğer taraftaysa gelmiş geçmiş en iyi illüzyonsitlerden biri olarak hatırlanan Houdini. Ve şahit olan herkesin oldukça ilginç olarak nitelendirdikleri bir dostluk… Kulağa gerçekten de enteresan geliyor, değil mi? Ama üzülmeyin, çok yakında kendisini bizzat görme şansı bulacağız çünkü!

Sony Picture TV bu sıra dışı dostluğun öyküsünü ekrana taşımak için kolları sıvadı ve ortaya 10 bölümlük bir mini dizi projesi çıktı: Houdini & Doyle.

Dizi, 1920’lere kadar süren bu dostluğun bilinmeyen yönlerine eğiliyor. Bunun yanı sıra, ikilinin suçları kendilerine özgü yöntemlerle araştırmasını da konu ediniyor. Dizinin senaristleri ise, aynı zamanda yapımcı koltuğunda da oturan üç adaş: David Shore, David Titcher ve David Hoselton.

Houdini & Doyle’un yayın haklarıysa ABD, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde yayın yapan Fox TV, Show Media ve ITV kanallarınca satın alındı.

Hazır Conan Doyle’u anlatan bir diziye de kavuşmuşken, Sherlock bizi daha fazla bekletmese ne iyi olur! 2016 size de çok uzak gelmiyor mu?