Rowling’in Boş Koltuk’una İlk HBO Trailer’ı Geldi

casual-vacancy-hbo

J.K. Rowling‘in yetişkinlere yönelik romanı Boş Koltuk için bir mini dizi planlandığından ve BBC ile HBO gibi iki devin bu dizi için nasıl birlikte hareket ettiğinden daha önce bahsetmiştik sizlere. Şimdi sıra geldi bu ortaklığın meyvesini yemeye.

Çıktığı ilk günden beri Harry Potter ile kıyaslanan ve Rowling hayranlarının bir kısmın tarafından lanetlenip, bir kısmı tarafından da övgülerle karşılanan Boş Koltuk‘u şimdi de televizyon dizisi olacak izleyeceğiz. İlk olarak bu yıl Şubat ayında BBC One‘da oynayan dizi, 3 bölümden oluşacak denli minik. HBO ekranlarına gelişiyse 29 Nisan‘ı bulacak şekilde duyuruldu. İşte, trailer da HBO cephesinden geldi.

Peki neydi Boş Koltuk‘un konusu? Dizi bize neyi anlatacak? Hemen bilmeyenler için kısa bir özet geçelim:

Pagford adındaki bir İngiliz kasabasında, belediye meclisinde bir koltuk sahibi olan Barry Fairbrother‘ın ani ölümü bu küçük kasabayı bir anda karıştırır. Bundan sonrasındaysa hem kasabanın farklı kesimlerinin hem de ülkeye oranla bir hayli küçük kalan bu yerin nasıl bir anda koltuk sevdasının odağı olabileceğine şahit oluruz. Rowling bu kitabında lafını hiç sakınmıyor ve Pagford‘un uyuşturucu bağımlısı annelerini, yardıma muhtaç insanlarını, onlardan tiksinen zengin tabakasını ve en önemlisi de küçük bir kasabanın nasıl bir anda o bilindik dünya modeli olabileceğini gözler önüne seriyor.

Trailer’da gözümüz bazı karakterleri aradı doğrusu, ama oyuncu listesine baktığımızda bizde yer etmiş her rolün bir oyuncusu olduğunu gördük. Yönetmen Jonny Campbell ve senarist Sarah Phelps‘in emeklerinin sonucunu 29 Nisan‘da hep birlikte izleyeceğiz.

Eğer ki BBC‘de çıktığı zaman diziyi izlemiş olanlardansanız, hemen soralım: Senaristin kitabın sonunu fazla iç karartıcı bulduğu için dizideki sonu farklı çekişine ne diyorsunuz?

Bahsi geçen trailer’ı hemen aşağıda bulabilirsiniz.