Disney’den Live-Action Bir Mulan Geliyor!

mulan

Richard Madden’ın (Robb Stark) oynadığı son Cinderella filminin başarısından sonra, Disney şimdi de bir başka başarılı yapımını gerçek oyuncularla sinemaya taşımaya hazırlanıyor. Sıradaki isim Mulan.

Çin’in Hua Mulan efsanesinden yola çıkılarak yaratılmış 98 yapımı Mulan, Disney’in yeni beyazperde serüvenindeki isim oldu. Animasyon hali Altın Küre kazanmış ve Akademi Ödülleri’ne aday olmuştu.

Elizabeth Martin ve Lauren Hynek tarafından yazılacak senaryo, Chris Bender ve J.C. Spink’in Benderspink adlı prodüksiyon şirketiyle yapımına başlayacak.

Disney’in son zamanlarda efsaneleşmiş animasyonlarını (ve karakterlerini) beyaz perdeye taşıması Mulan’la bir son bulacak gibi görünmüyor. Bundan önce Angelina Jolie’nin oynadığı Maleficent sinemalarda boy göstermişti. Şimdilerdeyse 2017’de vizyona girmesi beklenen Emma Watson’ın Belle rolünü aldığı Güzel ve Çirkin ile bu furyaya devam ediyorlar.

Bakalım bir erkek kılığında babası yerine savaşa katılan, foyası meydana çıkınca aşağılanan ama yine de ülkesinden vazgeçmeyen cesur Mulan’ın filmi nasıl olacak. Merak etmiyoruz desek büyük yalan olur.