Burak Bayülgen’den Fantastik Çocuk Kitabı: Centilmen Uyku

centilmen uyku ust

Burak Bayülgen’in yeni çocuk kitabı “Centilmen Uyku” raflardaki yerini aldı.

Özellikle Kargamecmua ve Korku Sitesi’nde kaleme aldığı yazılar ile tanıdığımız Burak Bayülgen, yeni bir çocuk kitabıyla karşımızda. İllüstratör Efecan Sezer ile birlikte hazırladığı Centilmen Uyku kitabı geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı.

centilmen uykuCentilmen Uyku, Hans Chrisitian Andersen’in izinden gitmeye çalışan, Peri Masallarını yeniden uyku öncesi dinlenen hikayeler haline getirmeyi amaçlayan ve isteyen, her tür yaşa hitap edecek; ama özellikle çocuk okuyucuları hedef alan beş adet hikayeden oluşmaktadır. Yazar burada okuyucuyu olduğu kadar masalları dinleyenleri de güzel bir hayal dünyasına götürmeyi amaçladığından hikayelerin hepsi özellikle bir ebeveyn tarafından okunuyormuşçasına kaleme alınmışlardır.

Centilmen Uyku’nun kulübesinde fantazyanın sırlarına ulaşan Prens Lucian, müziğin gücüyle dünyayı iyileştiren Büyücü Ugo, simya ile esas kalbin altına dönüşmesini hedefleyen Kuzey Cadısı Prens Lucian’ın acıklı bir hikayesiyle son buluyor; ancak bu acıklı final yeni umutlara kucak açan bir başlangıç da aynı zamanda…

Koyu Kitap’tan çıkan eserin editörlüğü Merve Akıncı’ya ait. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz. Bayülgen’i yeni kitabı için bir kez daha tebrik ediyor ve bol okura ulaşmasını diliyoruz!