X-Men’den Angel’ın Aktörü Belli Oldu

angel-concept-art

Yakın zamandaki Eastenders’da Peter Beale karakteri ile tanınan Ben Hardy yeni X-Men filminde Angel karakterini oynamak için seçildi.

The Wrap’den Jeff Sneider, filmin yönetmeni Bryan Singer’ın Instagram hesabından bir kafese tıkılmış, meleğimsi kanatları olan birini gösteren bir concept art attıktan hemen sonra Hardy’nin seçildiğini duyurdu.

Angel karakteri 2006 yılında çıkan X-Men: The Last Stand filminde Ben Foster tarafından canlandırılmıştı.

X-Men: The Last Stand filminde Angel’ı canlandıran Ben Foster.
X-Men: The Last Stand filminde Angel’ı canlandıran Ben Foster.

Peki kimdir bu Angel karakteri? Aşina olmayanlar için kısa bir özet geçelim.

x-factorKahramanımızın asıl adı adeta bir dük, bir prens, bir kral gibi; Warren Kenneth Worthington III. Çizgi romanlarda Angel kanatlarını kaybediyor ve sonrasında zararlı cemiyetlerden Apocalypse Muhipleri Cemiyetine katılmak suretiyle geri kazanarak sonrasında onu Archangel yapacak olaylar silsilesine katılıyor. Filmde tam olarak hangi kısmını göstereceklerini kestiremiyoruz lakin Apocalypse’in yanında olduğu kısımları göstereceklerse kötü bir iş çıkarsalar bile hikaye izleyiciyi etkileyecektir.

Yeni filmde eski genç kadrodan Cyclops (Tye Sheridan), Jean Grey (Sophie Turner), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee), Jubilee (Lana Condor), Raven/Mystique (Jennifer Lawrence) ve Storm (Alexandra Shipp)’un yanında geri dönen karakterler Xavier (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) ve Beast (Nicolas Hoult) ile Apocalypse karakterini Oscar Isaac canlandıracak.

Hugh Jackman’ın tekrar eski rolü Wolverine’i son kez canlandıracak. Channing Tatum’un Remy Lebeau, nam-ı diğer Gambit’i canlandıracağına inanılıyor.

X-Men: Apocalypse’in Amerikada 27 Mayıs 2016’da çıkması planlanıyor.