Michael Keaton’a Zorla Batman ve Beterböcek Rolü Yaptırdılar

batman-beetlejuice-header

Batman ve Beterböcek rolleriyle hafızalarımıza kazınan Michael Keaton, geçtiğimiz hafta sonu Amerikanın en ünlü televizyon programı Saturday Night Live’a konuk oldu. Ve bakın başına neler geldi…

Sinemanın CGI grafiklerden ibaret olmadığı ve hem özel efektlerin hem de oyunculuğun büyük çaba, emek ve yetenek gerektirdiği yıllarda çekilen çoğu filmin de bugünlerde efsane payesiyle anılması tesadüf mü dersiniz? Bizce değil…

İşte yine o yıllarda Tim Burton ve Michael Keaton’ın birlikte imza attığı iki film vardı ki bugün bile sıkılmadan, ilk günkü kadar keyif alarak izleriz kendilerini. Hangilerinden mi bahsediyoruz? Tabii ki Batman ve Beterböcek’ten! (Hadi Batman Returns’ü de sayalım, üç olsun).

Keaton’ın bu iki filmde canlandırdığı her iki karakter de gerek görünüşleri gerekse de replikleriyle bir neslin aklına feci derecede kazınmış durumda. Aynı şey Saturday Night Live’ın şu anki sunucuları Taran Killam and Bobby Moynihan için de geçerli olacak ki programa konuk ettikleri Keaton’a Batman ve Beterböcek rolü yaptırabilmek için ellerinden geleni arkalarına koymamışlar.

Programın açılış konuşması sırasında Keaton’a “Bu akşam bizim için Batman’i oynar mısın?” sorusu yöneltince ünlü aktör önce buna karşı çıkıyor. Sunucular da “Tabii, seni anlıyoruz. Kesinlikle sana baskı uygulayacak değiliz,” demelerine rağmen hemen bir şarkıya giriyorlar ve Keaton’a yapmadıklarını bırakmıyorlar. Bugün benim doğum günüm diyeni mi istersiniz, sadece altı hafta ömrüm kaldı mı? Yoksa filmlerden başarılı skeçler ve canlandırmaları mı? Keaton ne kadar karşı çıkarsa çıksın sonunda daha fazla dayanamıyor ve o iki meşhur repliği söyleyiveriyor: “I’m Batman,” ve “It’s showtime!

Videonun tamamına aşağıdan ulaşabilir, sadece Keaton’ın canlandırmalarını görmek istiyorsanız direkt olarak 05:41’e atlayabilirsiniz. Biz yine de azıcık vaktiniz varsa bile 04:30’dan itibaren göz atmanızı tavsiye ederiz. Pişman olmayacaksınız.

Bir de Keaton’ın ağzından o iki-üç kelimeyi duyduğunuzda çığlık atmamaya çalışın tabii…