Avengers’da Ne Film Sonu Sürprizi Ne de Captain Marvel Olacak

avengers-age-of-ultron-header

Marvel filmlerinde film bittikten sonra yerimizden kalkmamamız gerektiğini öğrenmiştik. Tüm kadro sayıp döküldükten sonrasında gelecek sürprizleri bekler olmuştuk. Ancak 1 Mayıs’ta gösterime girecek Avengers: Age of Ultron‘da bu olmayacakmış.

İlk kez 2008’de, Iron Man filminde Nick Fury‘nin (Samuel L. Jackson) görünmesiyle başlamıştı her şey. Ne demişti Fury?

Dünyadaki tek süper kahraman olduğunu mu sanıyorsun? Bay Stark, çok daha büyük bir evrenin parçası oldunuz. Sadece bunu henüz bilmiyorsunuz.

Ve doğruydu. Avengers da buna en net örneklerden biri oldu.

Ancak yönetmen Joss Whedon‘dan gelen açıklama şöyle:

Filmin en sonunda hiçbir şey olmayacak ve bu bir kandırmaca değil. İnsanların bunu bilmesini istiyoruz ki, 10 dakika daha fazla oturup sonra da gidip, ‘Şerefsizler! Onları öldüreceğim! demesinler.

Whedon sözlerinin devamında aslında post-credit için bir şeyler düşündüklerini, ancak buna değecek bir şeyler bulamadıklarına değiniyor.

Bir devam yapmanın birinci kuralı, en iyi sahneyi almak ve başka bir şey yapmaktır. Indiana Jones silah numaralarını farklı şekillerde yapmak değil. Başka bir şey ortaya koymaktır. Aynı şeyi yapmaya çalışmayın, insanlar bunu hisseder.

Öte yandan Captain Marvel’ın Avengers‘a katılacağına dair haberler asılsız kalmış gibi görünüyor. Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige‘ın açıklamasına göre, daha önceki filmlerde gördüğümüz süper güçlere karakterler ve birkaç yeni yüz Avengers: Age of Ultron‘da görünecek. Ancak Captain Marvel bunlar arasında yer almıyor.

Üzülmedik desek yalan olur Rıhtım yolcuları. Captain Marvel‘a dair gelen söylentiler bizi umutlandırmıştı çünkü. Bakalım, belki de başka bir filmde umulmadık bir sürpriz olarak karşımıza çıkar.

Gözümüz kulağımız 1 Mayıs‘ta sahne alacak Avengers: Age of Ultron‘da olmaya devam ediyor! Filmin çıkmasına sayılı günler kala, son olduğu iddia edilen fragmanı tekrar ve tekrar izlemeye devam!