Doctor Who En Az 5 Yıl Daha Sürebilir

all-doctors

BBC tarihinin en uzun soluklu ve en popüler dizisi Doctor Who daha uzun bir süre bizlerle birlikte kalacağa benziyor. Dizinin yapımcısı Steven Moffat katıldığı bir radyo programında Doktor’un geleceği hakkında kısa ama umut verici bir açıklamada bulundu.

Serinin sıkı takipçilerinin de bildiği gibi ilk kez 1963’te yayınlanmaya başlayan dizide şu sıralar On İkinci Doktor Peter Capaldi’nin maceralarını izliyoruz ve her ne kadar geçen sezonun sonunda hücre yenilenmesiyle ilgili “enteresan gelişmeler” yaşansa da dizinin bundan sonra nasıl bir yön izleyeceği hepimiz için bir merak konusu. Çünkü adına ‘gelecek’ dediğimiz şey büyük bir topun dingildeyen zaman-zingosudur ne de olsa…

Ama görünen o ki Doktor’suz kalmaktan korkmamıza hiç gerek yok, çünkü BBC elindeki hazinenin değerinin son derece farkında. Steven Moffat’ın katıldığı radyo programında sarf ettiği sözler de bunu destekler nitelikte.

2005 yılında Doctor Who dizisini yeniden çekmeye başladığımız zaman 10 yıl sürebileceğini düşünmüştüm. Ama o 10 yılın sonunda BBC yetkililerinin beni bir odaya kapatıp önümüzdeki 5 yılın planları hakkında benimle konuşmaya çalışacağını hiç düşünmemiştim doğrusu!

Diziyi yeniden çekmeye başlamamızın üstünden 10 yıl geçti ve bu süre boyunca reytinglerimiz aşağı yukarı hep aynı kaldı. Hatta, uluslararası anlamda düşünecek olursak daha da arttı! Bunu başka hiçbir televizyon dizisi yapamaz! Devam etmeniz gerekiyor! Doctor Who her daim varolmaya devam ediyor. Bu olağanüstü bir şey.

Kısacası sevgili Doktor’umuz bu kadar popüler olmaya devam ettikçe onu en az 5 yıl, hatta belki de daha fazla bir süre boyunca ekranlarımızda görebileceğiz. Peki bu nasıl olacak? Yeni Doktorlar mı izleyeceğiz? Yoksa Peter Capaldi, Dördüncü Doktor Tom Baker gibi birden fazla sezonda mı karşımıza çıkacak? TARDIS’i olan varsa beri gelsin, bu soruların yanıtını merakla bekliyoruz!