BSFA Ödülü 2014 Kazananları Duyuruldu!

bsfa

2014 BSFA Ödülü (British Science Fiction Association) kazananı duyuruldu. Kazanan eserse hiç kimseyi şaşırtmadı. Çünkü En İyi Roman dalında beklenen isim ödülü kucakladı. Peki ya diğer dallarda neler oldu? Hepsi aşağıda!

2014 BSFA Ödülü (İngiliz Bilimkurgu Derneği Ödülü) 5 Nisan Pazar günü ilan edildi. Dört dalda verilen ödülde En İyi Roman dalının kazananı Ann Leckie kimseyi şaşırtmadı. Çünkü uzay operası türündeki Radch İmparatorluğu Üçlemesi’nin (Imperial Radch Trilogy) ilk kitabı olan Ancillary Justice (Bağımlı Adalet) ile tüm ödülleri silip süpürmüştü. Şimdiyse serinin devam kitabı Ancillary Sword (Bağımlı Yetki) ile adından her ödülde söz ettirmeye devam ediyor. Bu eser aynı zamanda 2015 Hugo Ödülü adayları arasında da yer alıyor. İlk kitap Ancillary Justice ise 2014 Hugo Ödülü, En İyi Roman kazananı olmuştu. Aynı şekilde 2014 Arthur C. Clarke Ödülü ve 2013 Nebula Ödülü’nü de kazanmış olduğunu söylemeden olmaz. Silip süpürdü derken ne kadar ciddi olduğumuzu görüyorsunuz, değil mi?

Bu seneki BSFA Ödülü’nde radarımıza takılan bir diğer isimse, ülkemizde tükendiği için başımızı taşlara vurduğumuz Eşekarısı Fabrikası’nın tüyler ürpertecek denli 3 boyutlu güzel sanatı. 2013 yılında kaybettiğimiz Iain M. Banks’in bu dehşete düşüren kitabına ithaf edilmiş eser, En İyi Sanat dalında kazanan oldu. Bu sanat eserinin görüntülerine hemen buradan ulaşabilirsiniz.

bsfa 2014 kazananlari

Hadi şimdi tam liste gelsin!

En İyi Roman

En İyi Kısa Öykü

En İyi Kurgusal Olmayan Kitap

En İyi Sanat

O zaman kritik soruyor soruyoruz: Biz ne zaman bunları Türkçede göreceğiz? Ancillary Justice ve Ancillary Sword adından bunca bahsettirir ve ödülleri heybelerine atmaya devam ederken en azından onu dilimizde okuma fırsatımız olsun. Değil mi?