Yaşlı Adamın Savaşı Serisi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

scalzi-end-of-all-things-header

John Scalzi’nin pek çok okur tarafından ilgiyle takip edilen ve bazı kitapları ülkemizde de yayınlanan Yaşlı Adamın Savaşı serisi bu yaz yepyeni bir romana daha kavuşuyor: The End of All Things.

Yaşlı Adamın Savaşı adlı kitabındaki sıkmayan anlatımıyla ve başkarakteri John Perry’nin kahkahalar attıran esprileriyle gönlümüzde çabucak taht kuran Scalzi uzun bir aradan sonra yeniden bu evrene dönüş yapıyor. Üstelik başrolde tanıdık bir ismi, Perry’nin yakın dostu Harry Wilson’ı görüyoruz.

The End of All Things (Her Şeyin Sonu) adlı yeni roman, Yaşlı Adamın Savaşı evrenini konu alan altıncı kitap olacak ve önümüzdeki haziran ayında Tor Books etiketiyle Amazon üzerinden 4 bölüm hâlinde e-kitap olarak satılacak. Daha sonraysa, ağustos ayında hepsi tek bir ciltte toplanıp basılı olarak da raflardaki yerini alacak. Hatta kitapların John Harris imzalı kapakları bile şimdiden belli!

scalzi-end-of-all-things-1 scalzi-end-of-all-things-2
scalzi-end-of-all-things-3 scalzi-end-of-all-things-4

Müstakbel basılı kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:

İnsanoğlu uzaya açıldı… ve evrenin sonlarını getirmeye kararlı pek çok uzaylı türüyle dolu olduğunu keşfetti. Böylece Koloni Birliği kuruldu, amacı bizleri bu düşman evrenden korumaktı. Koloni Birliği kullandı Dünya’yı ve aşırı nüfusunu koloniciler ile askerler yaratmak için kullandı. Bu iyi bir düzendi… ama sadece Koloni Birliği için. Derken Dünya bir gün buna dur dedi.

Koloni Birliği’nin günleri artık sayılı… Koloni Savunma Güçleri’nin safları bitip tükenmeden önce en fazla birkaç yılları var. Hayatta kalma mücadelesi veren insan kolonileriyse onları yok etmek için ilk zayıflık emaresini bekleyen uzaylı ırklarının saldırılarına açık durumda. Bu da yetmiyormuş gibi ortada bir başka sorun daha var: Uzayın karanlıklarında gizli gizli dolaşan ve sadece kendilerinin bildiği bir sebepten dolayı insanlarla uzaylıları birbirine düşürmeye çalışan bir grup… kendi ırkları da buna dahil.

İşte çökmekte olan bu evrende, KSG’ye mensup Teğmen Harry Wilson birlikte çalıştığı Koloni Birliği diplomatlarıyla beraber zamana karşı yarışmalı, hem Koloni Birliği’ne hem de uzaylı ırklarına düzenlenen saldırıların arkasında kimin olduğunu keşfetmeli, şüphe ve öfke dolu Dünya’yla barış yapmanın bir yolunu bulmalı ve insanlığın birlik beraberliğini korumaya çalışmalıdır… aksi takdirde her şeyin sonu gelecektir.

Serinin takipçilerinin de bildiği gibi Yaşlı Adamın Savaşı, Hayalet Tugay, Son Koloni ve Zoe’nin Öyküsü dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılmış, geriye bir tek Human Division kalmıştı. Dileriz hem Human Division hem de The End of All Things’i de Türkçe olarak okuma fırsatını da buluruz diyor, sizleri beşinci yıl şenliklerimiz kapsamında John Scalzi’yle gerçekleştirdiğimiz röportajla baş başa bırakıyoruz.

scalzi-end-of-all-things