Godzilla Japonya’ya Geri Dönüyor!

godzilla

Yönetmen Gareth Edwards’ın ikinci Godzilla filminin 2018’e kadar çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ancak bu demek değil ki Canavarların Kralından tamamen yoksun kalacağız. Japon Stüdyosu Toho yerel dev yaratığın, tekrar Japonya’da geçecek Godzilla 2016 ile döneceğini duyurdu.

Yeni film Hideaki Anno ve Shinji Higuchi tarafından ortaklaşa yönetilecek. Göreceli olarak kısa olan yapım süreci Japon sinema endüstrisi için normal olmasına rağmen henüz çıkış için tam bir tarih verilmiş değil. Yapım sürecini maksimize etmek ve 2016 yılının sonunda çıkacağını beklemek en mantıklısı.

Bu iki isim anime ve live action Japon sineması hayranlarınca tanınıyor olmalı. Anno çığır açan Neon Genesis Evangelion ve düzinelerce diğer seri ve filmin yaratıcısı. Higuchi ise film endüstrisine 1984 The Return of Godzilla filminde çalışarak girdi, 1990 Gamera üçlemesinin -rakip stüdyo Daiei’den başka bir canavar- efektlerini üstlendi ve yakın zamanda yeni çıkacak live action Attack on Titan’ı yönetmeyi bitirdi. İkili daha önce Giant God Warrior Appears in Tokyo adlı kısa filmde buluşmuştu.

Japon sitesi Cinema Today, Higuchi’den alıntı yaparak şöyle diyor:

“Sonunda, vakit geldi — oyun vakti bitti. Seneye, en muhteşem ve korkunç kabusu vereceğim herkese.”

Toho ise şunları söylüyor:

“Hollywood Godzilla’nın yeniden canlanacağını duyurduğundan beri Japon yapımı yeni bir Godzilla için beklentiler büyüdü. Ve yeniden üretilmesi için Godzilla hakkında en bilgili ve en tutkulu Japon yaratıcılara baktık.”

Kaiju -devasa yaratık- filmleri yıllarca Japon sinemasının demirbaşı oldu. Ichiro Honda’nın 1954’de nükleer panik ile beslenmiş Gojira filmi Godzilla filmlerinin doğuşuna sebep olarak bu türün dedesi olarak görünüyor. Godzilla dönüş yaptığında, Edwards’ın 108 metre boyundakinden daha uzun olması planlarıyla karakteri üzerinde şimdiye kadarki en büyük yineleme planlanıyor.

Edwards’ın filmi gişede 358,000,000£ toplamıştı, ki bu da görünüşe göre Toho’nun karakteri geri getirme düşüncesinde etkili olmuştu. Stüdyonun önceki çalışması Godzilla: Final Wars, 2004 yılında çıkmıştı. Bu filmde Toho kütüphanesindeki bütün kaijuları, dünyayı etkileyen büyük bir savaş için bir araya getirmiş ve bu da veda olarak düşünülmüştü. İddialı doğasına rağmen gişede sadece 67,000£ toplayabilmişti.

godzilla-foot-large