Asteriks’in Yeni Sayısı Ekimde Çıkıyor

asteriks header

Çizgi romanları ve filmleri ile çocukluğumuzun vazgeçilmezlerinden olan Asteriks (ve Oburiks) serisinin yeni sayısı 22 Ekim’de yayımlanacak.

Galyalılarımızın maceralarını yakından takip edenlerin bildiği gibi, Goscinny üzücü vefatından ve Uderzo’nun tek başına kaleme aldığı çizgi-romanların kalitesindeki düşüşün ardından Asteriks serisi 2010 yılında rafa kaldırılmıştı. Ancak daha sonra senarist Jean-Yves Ferri ve çizer Didier ConradAsteriks ve Piktler” adlı yepyeni, kıpır kıpır ve oldukça başarılı bir öyküyle kahramanlarımızı bize yeniden kavuşturmuştu.

İşte yine bu ikilinin kalemlerinden çıkacak olan yeni sayının adı “Sezar’ın Papirüsü” olarak duyuruldu. Romalılara karşı koyan iyi yürekli Galyalılar ana teması her zamanki gibi yerini koruyacak elbette, ancak bu sefer Asteriks’e yardım edecek iki yeni Galyalı karakterle daha tanışacağımız gelen bilgiler arasında.

Uzun yıllar serinin çizerliğini üstlenen Albert Uderzo, bu sayıda yeni kreatif yöneticilik görevini üstlenecek.

Umarız geçen sefer bizlere özlediğimiz eski tatları yaşatan bu yeni ikili aynı başarıyı tekrarlar, Remzi Kitabevi bu macerayı da dilimize çevirir ve bizler de neşeli Galya ahalisiyle bir olup Romalılara karşı koyarız!