BBC, Ursula Le Guin’in 85. Yaşına Özel Yayın Yapıyor

ursula-le-guin-bbc

BBC Radyo, gerek bilimkurgunun gerekse de fantastiğin en büyük ustalarından biri olan Ursula K. Le Guin’in bu yıl 85’nci yaşını kutlayacak olmasının şerefine harika bir programa imza atıyor. Üstelik Neil Gaiman da işin içinde!

Biz onu Yerdeniz’le tanıdık, unutulmaz bir büyüme öyküsüne tanık olduk Ged’le serüvenden serüvene koşarak. Ardından Karanlığın Sol Eli’yle öğrendik insanı “insan” olarak ele almamız gerektiğini, George Orr’la keşfettik rüyaların öte yakalarını… ve daha niceleri geldi ardından.

İşte bu büyük usta, yüzyılımıza damgasını vurmuş bu değerli şahıs bu yıl tam 85 yaşına girecek. BBC Radyo da hem onu onurlandırmak hem de hayranlarına bir nevi dokümanter hazırlamak adına güzel bir programa başlamışlar.

Söz konusu programda Ursula K. Le Guin yazarlıktan, insanlıktan, cinsiyet kavramından bahsediyor. Bir denemesini bizzat okuyor. Sorulara cevap veriyor. Yazarlık kariyeri ve aile hayatı arasında nasıl bir denge sağlanabileceğinden bahsediyor.

Bitmedi! BBC Karanlığın Sol Eli ve Yerdeniz Serisi kitaplarını bir radyo tiyatrosu hâlinde de sunuyor! Ayrıca Neil Gaiman, David Mitchell ve Karen Joy Fowler gibi yazarlarla Le Guin hakkında yapılan röportajlar da yer alıyor programda.

Aralarında en heyecanlı olan ve yerinde duramayan kişi yine Neil Gaiman elbette. Kendisiyle Le Guin hakkında röportaj yapılmasından dolayı oldukça mutlu olan yazar, söz konusu programın duyurusunu hem blog sayfasından hem de Twitter hesabından o kendine has üslubuyla duyurdu.

neil-gaiman-tweetBakın! Yeni blog yazısı! Ursula 85 yaşında
Benimle röportaj yapılmasından dolayı çok heyecanlandım…
UYARI: Beni içerir.

Daha önce Yokyer ve Kıyamet Gösterisi için yayınlanan radyo tiyatrolarının başarısı Le Guin için hazırlanan bu programın hayata geçirilmesinde önemli rol oynamış. Bu da Gaiman için bir diğer gurur kaynağı olmuş elbette.

BBC’nin hazırladığı bu dolu dolu programa bölümler yayınlandıkça buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli dinlemeler…