Wonder Woman’ın Yönetmeni Filmden Ayrıldı

wonder-woman-header

Başarılı yönetmen Michelle MacLaren, Wonder Woman filminde ayrıldığını duyurdu. Gerekçe olarak Warner Bros’la aralarında “kreatif farklılıklar” olduğunu belirtse de, şu an için iki taraftan da detaylı bir açıklama gelmedi. Peki şimdi ne olacak? İşte o hepimiz için bir merak konusu.

Breaking Bad, The Walking Dead ve Game of Thrones gibi dizilerde çalışarak başarısını kanıtlayan bir yönetmen Michelle MacLaren. Wonder Woman filmi ilk duyurulduğunda kadın bir yönetmen aradığını ısrarla belirten DC ve Warner Bros yetkilileri geçtiğimiz kasım ayında Gal Gadot’u başrole getirirken kendisini de yönetmen koltuğuna oturtmuştu.

Ancak anlaşılan o ki işler pek de planlandığı gibi gitmedi ve MacLarenkreatif farklılıklar” nedeniyle projeden ayrıldığını duyurdu. Bu da hemen akıllara 2011’de Marvel Comics ve bir diğer başarılı kadın yönetmen olan Patty Jenkins arasında yaşananları getirdi. O zamanlar “Thor 2” olarak anılan projenin başına getirilen Patty Jenkins, senaryoya ve karaktere yaklaşımı konusunda yaşanan bazı anlaşmazlıklar yüzünden istifa etmişti. Dolayısıyla pek çok kişi çizgi roman adaptasyonlarının yönetmen koltuğunda bir kadın görüp göremeyeceğimizi merak etmeye başladı.

Ancak Warner Bros. ve DC cephesi, Wonder Woman filminin başına başarılı bir kadın yönetmen getirmeye kararlı olduklarını tekrar tekrar belirtti ve bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Bakalım aradıkları kişiyi bulabilecekler mi? Yoksa ikinci bir Thor vakası yaşayıp yine erkek bir yönetmenin ellerine mi bırakılacak?

Yönetmen MacLaren’in ayrılışının filmin çıkış tarihi olan 2017ye etki edip etmeyeceğiyse henüz bilinmiyor.