Wonder Woman Yeni Yönetmenini Buldu Bile!

patty-jenkins-wonder-woman

Anlaşılan bizi bekleyen Wonder Woman filmi de en az konu edindiği Amazon prensesimiz kadar tez canlı. Çünkü Michelle MacLaren’in yönetmen koltuğunu boşaltmasının üzerinden sadece bir gün geçmişti ki projenin başına hemen yeni bir isim getirildi. Üstelik tanıdık biri!

MacLaren’in filmden ayrıldığını, yerine kimin geçeceğinin belirsiz olduğunu ve Warner Bros’un yine kadın bir yönetmen ihtimali üzerinde durduğunun kulislerde dolaştığını sizlere aktardığımızı daha dün gibi hatırlıyoruz sevgili Rıhtımperverler. Çünkü evet, daha dündü!

Bugünse yıldırım gibi bir gelişmeyle filmin başına yeni bir yönetmen getirildi bile! Üstelik bu isim dünkü haberimizde de bahsettiğimiz Patty Jenkins’in ta kendisi!

Hatırlayacağınız gibi Jenkins daha önce Thor: The Dark World’ün yönetmenliği için seçilmiş, ama sonra bazı anlaşmazlıklar nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Kendisini ilk olarak Charlize Theron’a Oscar Ödülü kazandıran “Monster” filmiyle tanımıştık. Şu sıralarda da The Killing ve Betrayal dizilerinin bazı bölümlerine yazdığı senaryolarla izleyicilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Jenkins bir aksilik çıkmadığı takdirde DC evreninden uyarlanan bir filmi yöneten ilk kadın olacak. Bunun Wonder Woman olması sizce de çok manidar değil mi?