Karanlık Bir Oz Büyücüsü Geliyor Bu Yana

emerald-city-header

Emerald City (Zümrüt Şehir) Oz Büyücüsü’nden uyarlanarak çekilecek 10 bölümlük bir dizi olarak planlanıyor. Ancak bu pıtırcık Dorothy ve onun umut saçan yolculuğu değil.

NBC kanalı, Oz Büyücüsü’nden esinlenilerek çekilecek olan Emerald City’yi yeniden gündeme getirdi. İlk olarak 2014 yılında çekilmesi planlanan dizi daha sonra iptal edilmişti. Ama şimdi bu proje tekrar masaya yatırılmış durumda ve elde daha somut gelişmeler var.

L. Frank Baum’ın 14 kitaplık Oz öykülerini ele alacak olan dizi şimdilik 10 bölüm olarak planlanıyor. Ancak bu bildiğimiz Oz dünyası değil, tıpkı Dorothy’nin de o bildiğimiz kırmızı ayakkabılı neşeli kız olmadığı gibi. Çünkü bu evrende kendisi 20 yaşında bir genç kız. Köpeğiyse küçük ve sevimli Toto değil, bir K9 polis köpeği.

Bu ikili her zamanki gibi bir kasırgadan sonra kendilerini bambaşka bir dünyada buluyor. Ancak hemen tanıdık gelen izlere kapılmayın, çünkü Oz o bildiğimiz güzelliğinde değil. Daha modern, karanlık ve politik oyunların döndüğü bir dizi tasarlıyor NBC. Dorothy ise güler yüzüyle umut saçmak yerine, kanlı savaşların yer alacağı söylenen Oz dünyasında, dünyanın kaderini değiştirecek bir savaşçıya dönüşecek.

Bu dünyada kötü cadılar uzun süre ölü kalmayacak diyor yapımcılar. Ayrıca, meraklıları için tarihler sinema sitelerinde 2015 ya da en geç 2016 olarak verilmiş.

Biz şimdiden meraklandık. Bu merakı boşa çıkarmayıp, projeyi tekrar iptal etmeyeceklerini umuyoruz.