Sadık Yemni’den Yeni Kitap, Yeni Seri

sadik-yemni-seksek-header

Türk fantastik ve bilimkurgu edebiyatının duayenlerinden biri olan, aynı zamanda da başarılı polisiye eserler veren Sadık Yemni yepyeni bir dedektiflik serisiyle bizlere merhaba diyor.

Bizler kendisini daha çok Muska, Yatır ve Ağrıyan gibi tuhaf ötesi romanlarıyla ya da Zaman Tozları, Zihin İşgalcileri, Sokaklar Benim Yeniden gibi gençlik kitaplarıyla VEYA Akisfer, Arafor, Metros gibi bilimkurgu eserleriyle VEYA Hayal Tozu Gölgecisi, Sınav Hortlağı gibi kısa hikaye kitaplarıyla tanısak da (of, yoruldum) aslında Amsterdam’ın Gülü ve Kuşadası’ndan Sevgilerle başta olmak üzere pek çok polisiyeye de imza atmıştır Sadık Yemni (Evet, on parmağında on bir marifet olanlardan o da).

Şimdi de Seksek adlı bir gizli servis biriminin başından geçen maceraları alacak konu yepyeni bir polisiye serisiyle çıkıyor üstat karşımıza. Emre Tuğrul ve ekibinin serüvenlerine konuk olacağımız ilk kitabın adıysa Kayıp Kedi.

Kitabın konusu şöyle:

sadik-yemni-seksekGenç bir kadın İzmir’de evinde ölü bulununca MİT’e bağlı Emre Tuğrul yönetimindeki beş kişilik özel bir ekip bu kuşkulu cinayeti araştırmaya başlar. Amaçları, bilinen bir suç şebekesinin İstanbul’da ikamet eden üst düzey adamlarından biri hakkında kanıt toplamaktır.

Bu araştırma sırasında suç örgütünün polis-savcı-hakim üçgeniyle işlettiği şantaj ve farklı düşünenleri ortadan kaldırma düzeninin tam merkezine dalarlar. Narkotik polis şefleri, hukuk insanları, şantaj uzmanları, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancılarla muhatap olurlar.

Yüksek teknoloji kullanan Emre ile arkadaşlarının araştırmaları şaşırtıcı sonuçlara gebedir. Bir cinayetten yola çıkarak vardıkları yerde Türkiye’ye kurulmuş büyük kumpasların arka planları durmaktadır.

Kayıp Kedi, gizem, bilimkurgu, korku, fantastik ve polisiye türünün ustası Sadık Yemni’den merak uyandıran ve soluk soluğa okunacak bir polisiye.

Kitapla ilgili ilginç bir anekdotsa üstat Yemni’nin bu kitabı kayıp kedisi Fıkır’a adaması. Facebook sayfasında belirttiğine göre 9 ay boyunca kediyi ararken öyle şeyler bulmuş, öyle bir ilham gelmiş ki bu işe kendisi bile şaşırmış.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden bu hafta itibariyle çıkan kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.