20. İzmir Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

izmir-kitap-fuari-20

TÜYAP tarafından düzenlenen geleneksel İzmir Kitap Fuarı, 20 yıldır olduğu gibi bu sene de kapılarını Kültürpark’ın içinde, her zamanki yerinde ziyaretçilerine açtı.

Nisan ayının İzmirliler için apayrı bir yeri vardır. Buralarda güneş pek kendini gizlemese bile bahar aylarının başlangıcıdır bir kere. Bir de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız vardır elbette. Ancak kitapseverler için bu ayı iple çekmelerine neden olan bir başka vazgeçilmez etkinlik vardır: Kitap Fuarı.

Tüm endişelerimize rağmen Gaziemir’deki yeni alanda değil de Kültürpark’ta gerçekleşerek bizleri iki kez sevindiren fuar 18-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Fuarın onur konuğu şiirleri 18 ayrı dilde yayınlanan ve 1962’den beri duygularını mısralarla anlatan Süreyya Berfe.

“Peki ya sergi?” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Sergisiz bir kitap fuarı olur mu hiç? Tabii ki hayır. Bu yıl Cihan Demirci’nin küratörlüğünde hazırlanan ve 100. yaşını kutlayan yazar Aziz Nesin’in portre karikatürlerinden oluşan bir sergi bekliyor bizleri.

Bu yıl fuarda okurlarıyla buluşup imza dağıtacak yazarlar arasında bizi de yakından ilgilendiren isimler var elbette:

Sadık Yemni 25 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de Kırmızı Kedi Yayınevi standında, Doğu Yücel 25 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de Doğan Kitap standında, Seran Demiral 26 Nisan Pazar günü İthaki Yayınları standında, Funda Özlem Şeran 26 Nisan Pazar günü İthaki Yayınları standında kitaplarını imzalayacak.

Onların yanı sıra Kerem Işık, Hakan Günday, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Ahmet Telli, Can Dündar, Mavisel Yener, Mine Kırıkkanat, Canan Tan, Doğan Yurdakul, Ayşe Kulin, Altay Öktem, Deniz Kavukçuoğlu, Ece Temelkuran, Ali Kırca, Yüksel Pazarkaya, Mine Söğüt, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Semih Poroy, Zeynep Oral, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu ve pek çok değerli yazar, şair, bilim insanı dokuz gün süresince okurlarıyla bir araya gelecek.

İyi fuarlar İzmir!