Yepyeni Bir Sherlock Holmes Romanı Bizlerle

holmes-karo-kizi-header

Kassandra Yayınları, yayımladığı önemli bilimkurgu kitaplarının ardından polisiyeye de el atmış ve bu alanda birkaç kitabı dilimize kazandırmıştı. Polisiye dizisindeki sıradaki kitap ise bir Sherlock Holmes romanı!

Sherlock Holmes & Karo Kızı adlı roman iki yazar tarafından kaleme alınmış: Steve Hayes ve David WhiteheadHolmes‘ün yeniden arzı endam edeceği kitabın tanıtım yazısı ise şöyle:

sherlock-holmes-karo-kiziSherlock Holmes yeniden Londra sokaklarında! Missourili Thomas Howard, Kontes Elaina Montaque’yi tecavüz ve soygundan kurtarmak için sisli bir gecede ortaya çıkar. İngitere’ye kaybolan erkek kardeşini bulmak için geldiğini söyleyen Thomas Howard’a borcunu ödemek isteyen Kontes, arkadaşı Sherlock Holmes’ten yardım istemeyi teklif eder.

O sıralarda Holmes mücevher hırsızlıklarını soruşturmakta ve zamanının çoğunu müzikhollerde geçirerek Dr. Watson’u çileden çıkartmakla meşguldur. Ne var ki Büyük Dedektif, gizemli Bay Howard’ın göründüğünden daha fazlası olduğunu hissettiği için davayı kabul eder.

Davanın ilerleyişi onları habis bir kan davasının, ölüme meydan okuyan olağanüstü bir gündüz soygununun ve ciddi bir diplomatik kriz ihtimalinin içine sürükler ve son olarak Thames Nehri’nin altında nefes kesici bir kovalamacanın ortasında bırakır.

Kapak tasarımını Şahan Yatarkalkmaz‘ın üstlendiği kitabın çevirisi ise Bedia Gafar‘a ait. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.