Kült Fantastik Eser “Nehrin İki Yakası” Yeniden Raflarda

nehrin-iki-yakasi-header

İlk olarak 2003 yılında, Ege Meta Yayınları tarafından basılan kült fantastik kitap Nehrin İki Yakası, uzun bir aradan sonra bu defa Yitik Ülke Yayınları’nca yeniden basıldı.

Gündüz Öğüt’ün eseri Nehrin İki Yakası’nı kült bir eser yapan nedir? İlk kez 2003’te yayınlanan bu eser şiirsel diliyle okurların ilgisini çekmişti. İyi edebiyattı onunkisi, ancak uzun zamandır aramızda yoktu. Şimdi Yitik Ülke Yayınları sayesinde yeniden raflarda.

Remzi San’ın çizimleri eşlik ediyor ona bu kitapta. Öğüt’ün karakterlerine ve mekanlarına görsel bir soluk kazandırıyor. Peki bu kitap neyi anlatıyor?

nehrin-iki-yakasiFantastik edebiyat literatüründe eşine az rastlanacak bir roman “Nehrin İki Yakası.” Gündüz Öğüt’ün yarattığı karakter ve mekânlar Remzi San’ın çizimleriyle görsel bir şölene dönüşüyor. Okuru ilk satırlarından itibaren içine alan ve fantazya diyarlarında inanılmaz bir yolculuğa çıkaran bir başyapıt. Başkaları adına daima ilk ve son sözü söyleme iddiasında olanlara yönelik bir başkaldırı destanı.

Kurallar ve yasaklar… Gücü elinde tutanlar bilirler ki, bir kişi nehrin karşı kıyısına geçmeyi başarırsa, bunun arkası gelir. İnsanlık var oldukça her çağda, her yaşta, her anda aşılması gereken nehirler olmuştur, olacaktır… Ne mutlu nehrin karşı kıyısına ulaşma kararlılığında olanlara…

“Nehrin İki Yakası,” gerçekleri arayan cesur özgürlük savaşçılarının romanıdır. Ancak uçurumdan düştükten sonra kanatlarının var olduğunu fark edenlere adanmıştır. “Kader Bozucu” isimli muhteşem fantastik/bilimkurgu öyküleriyle aramıza katılan Gündüz Öğüt, Nehrin İki Yakası’yla okurlarına Yitik Diyarlar’ın görkemli kapılarını bir kez daha açıyor.

Yazar Gündüz Öğüt’ün aynı zamanda bir FABİSAD üyesi olduğundan da hemen bahsetmiş olalım. Kendisi aynı zamanda 1002. Gece Masalları adlı fantastik öykü seçkisinde de yer almış bir isim.

Kitap hakkında pek çok güzel yorum var.  Bakalım biz de bu kitabı okuduğumuzda “karşı kıyıya” geçebilecek miyiz? Meraklanmadık desek yalan olur.

Yitik Ülke Yayınları tarafından tekrar basılan eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.