Mr. Holmes Filminin Yeni Fragmanı Dr. Watson’la İlgili İpucu Veriyor

mr-holmes

Ian McKellen’ın Sherlock Holmes rolünü üstleneceği, heyecanla beklenen Mr. Holmes filminin yeni fragmanı geçtiğimiz gün yayınlandı. Ve böylelikle ilk günden beri merak ettiğimiz bir sorunun cevabı da yanıtlandı: Dr. Watson nerede?

Mitch Cullin’in A Slight Trick of the Mind (Zihnin Küçük Bir Oyunu) adlı romanından uyarlanan Mr. Holmes ilk duyurulduğunda, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi dedektifi kabul edilen Sherlock Holmes’ü Ian McKellen’ın canlandıracağını duyduğumuzda tüm dünya gibi bizler de sevince boğulmuştuk. Sonuçta Gandalf’ın bilgeliğini ve Magneto’nun soğukkanlılığını başarıyla bizlere aktarmış biri varken bu role kim daha uygun olabilirdi ki?

1947 yılında geçecek olan filmde, Conan Doyle’un külliyatına uygun olarak, emekliliğine ayrılan ve Sussex’teki bir kır evinde arı yetiştiren 93 yaşındaki bir Holmes’le karşılaşacağız. Tek dostuysa ev sahibesinin küçük oğlu. İyi ama Dr. Watson nerede? Filmin geçtiği yıllardan önce hayata gözlerini mi yumdu? Yoksa o da başka bir yerde mi emekliliğinin tadını çıkarıyor? Filmde kendisini de görebilecek miyiz? İşte son yayınlana fragman bu sorulara bir nebze de olsa cevap veriyor.

Holmes, ev sahibesinin oğluyla konuşurken 30 yıl önce çözmeyi başaramadığı bir vakadan ve başarısızlığa uğradığı için kendini zorla emekli ettiğinden söz ediyor. Ancak Dr. Watson vakanın sonunu değiştirip kendince bir “mutlu son” kaleme alıyor ve ikilinin yolları o noktada bir daha birleşmemecesine ayrılıyor. Muhtemelen Watson dostunun bu yenilgisini ve köşeye çekilmesini hazmedememiş olsa gerek… Hâlâ hayatta olup olmadığını bilmiyoruz belki ama şimdiye dek yayınlanan fragmanlarda neden gözükmediğini artık biliyoruz.

Peki Holmes yarım bıraktığı bu vakayı bunca yıl sonra çözebilecek mi? Aradığı cevaplara bulabilecek mi? Uzun zamandır hasretini çektiği iç huzura kavuşabilecek mi? Hepsinin cevabı 19 Haziran’da sinemalarda…