Yeni Baskısıyla Çağlar Boyu Quidditch Geldi! Fantastik Canavarlar İse Yolda!

caglar boyu quidditch

Geçtiğimiz günlerde Harry Potter serisinin çevirmenlerinden Kutlukhan Kutlu, Facebook hesabından hepimizi heyecanlandıran bir fotoğraf paylaşmıştı. Fotoğrafta, “Potterhead’ler buraya… Nedir bu?” diye soruyordu.

kutlukhan-kutlu-facebook

Gıcır gıcır kapağıyla yemyeşil parlayan bir Çağlar Boyu Quidditch kitabıydı bu. Yıllardır baskısı bulunmayan, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ile birlikte en çok aranan Harry Potter yan kitapçıklarından birisi.

caglar boyu quidditchSonunda Yapı Kredi Yayınları 2. baskıya gitmiş, özlenen Çağlar Boyu Quidditch nihayet raflara düşmüştü. “Peki ya Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” diye sorulduğunda ise Kutlukhan Kutlu’nun cevabı şu olmuştu: Yolda!

Quidditch tarihi ve oyunun dünyasına dair her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bu kitabın gelirleri, diğer bütün Harry Potter yan kitapları gibi bir hayır kurumuna gidiyor.

Kitabın önsözünde Albus Dumbledore şöyle diyor:

“Bu kitaptan elde edilecek kazanç Comic Relief’e gidecek, onlar da sizin paranızı hayatları kurtarmak ve iyileştirmek için kullanacaklar – ki bu 1921’de Roderick Plumpton’ın Altın Snitch’i üç buçuk saniyede yakalamasından da daha önemli ve şaşırtıcı bir iş.”

Sırada Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? var. Kaçıranlar ve yeniden edinmek isteyenler olarak hevesle bekliyoruz!

Kitapların künye bilgilerine buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.