Mary Shelley İçin İki Star, İki Yapım

marry shelly frankestein

Sophie Turner dediğimizde akıllar hemen Game of Thrones’a gider ve ağızlar “Sansa!” diye haykırır. Ancak şimdi güzel oyuncu kariyerinde önemli bir adım atmak üzere.

Game of Thrones’un başarılı oyuncusu Sophie Turner, Mary Shelley’s Monster adlı yapımda Frankenstein’ı yazmak üzere olan Mary Shelley’i canlandıracak. Bu sırada War Horse’dan tanıdığımız Jeremy Irvine ise Shelley’nin ünlü şair eşi Percy Shelley’i oynayacak.

Turner, Mary Shelley’nin 18-21 yaşlarındaki hayatını canlandıracak. Shelley’nin 21’inde anonim olarak Frankenstein’ı yayınlayışına da (anladığımız kadarıyla) şahit olacağız. Elbette Shelley’nin o dönemlerde bir bayan olarak böylesine bir esere imza atışının bedellerini de göreceğiz.

Ancak Mary Shelley’nin hayat hikayesi sadece Sophie Turner ile can bulacak değil. Elle Fanning, A Storm in Stars’da bir başka Shelley’e can verecek. Bu defaki Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni olan Haifaa Al-Mansour tarafından çekilecek.

Karşımızda 17 yaşında ve aslında bir başkasıyla evli olan şair Percy Shelley’e tutkuyla aşık olan bir Mary Wollstonecraft var. Eh, kendisi o ara henüz Shelley soyadını almış değil.

Elle Fanning şu an 16 yaşında ve şimdiden Hollywood’un yükselen aktristleri arasına girmiş. Maleficent’taki performansının da bunda etkisi büyük. Ama hemen bir de dipnot geçelim, Fanning Temmuz ayında Neil Gaiman’ın kısa hikayesi olan How to Talk to Girls at Parties’den yapılacak uyarlamada da rol almak için imza atmış durumda. Böylece bunun haberini de buraya iliştirmiş olalım.

Her iki yapım da, farklı oyuncularla ekrana gelecek olsa da, zamanına göre oldukça bilgili, okuma-yazma bilen ve zeki bir kadının portresini çizecek. Bize de keyifle izlemek kalacak!