Ex Machina’dan Yeni Bir Fragman

ex machina ust

Geçtiğimiz ay detaylı bir şekilde haberini yaptığımız Ex Machina adlı film için konu hakkında daha detaylı yeni bir fragman yayınlandı. 

Önceki haberde fragmandan dolayı filmin konusu yüzeysel geçilse de bu seferki fragman ile filmin üstünde ilerleyeceği asıl konu açıklığa kavuşuyor. Yapay zekaya sahip android Ava’yı değerlendirme görevi verilen yazılımcı Caleb Smith‘i izleyeceğimiz hikaye oldukça karanlık yansıtılmış. Fragmanda birçok bilim adamı ve eleştirmenden yapay zeka hakkında karamsar öngörülere yer verilmiş.

Yapay zeka birçok bilimkurgunun korku öğesi olarak kullanılıyor ve bazı bilim adamları da bu yönüyle halkı korkutmaktan çekinmiyor. Ancak realistik baktığımızda yapay zekadan korkmak için hiç bir nedenimiz olmadığını da söylemekten çekinmiyorlar. O yüzden endişelenmeyin canım, evinizdeki mutfak robotu sizi uykunuzda boğmaz!

Film bu ay New York ve Los Angeles olmak üzere sadece iki yerde gösterime girdi ancak önümüzdeki günlerde sıra ile diğer bölgelerde de yayınlanmaya başlayacak. Türkiye’de ne zaman vizyona girecek maalesef bir tarih veremiyoruz.

Biz de beklerken Alex Garland‘ın yazıp yönettiği ve başrollerinde Domhnall Gleeson ile Alicia Vikander‘ı gördüğümüz filmin bu filmin yeni fragmanı ile iç çekelim.