Nefrin Tokyay İle “Hayatı Mitoloji Üzerinden Okuma” Atölyesi Başlıyor

pan-nefrin-tokyay

Pan Kitap harika bir etkinliğe imza atıyor ve Nefrin Tokyay ile arketipleri mitolojik öyküler üzerinden irdelemeye hazırlanıyor!

Ülkemizin böyle etkinliklere ihtiyacı var. Neyse ki Pan Kitap bunun için atılan o nadir adımlardan birini atacak kadar cesur.

Yönetmen, tiyatro yönetmeni/hocası ve yazar olan sevgili Nefrin Tokyay’dan ne öğrenirsek kar! Peki o bizlere ne anlatacak? Hemen Pan Kitap’ın tanıtımına göz atalım, çünkü onlar yeterince güzel açıklamışlar.

Diyor ki;

Mitolojik bir öykü okumak aslında kendi hikâyemizi arketipler, semboller ve efsaneler üzerinden yeniden keşfetmektir.

Hayranlıkla izlediğimiz Holywood filmlerinden seve seve kullandığımız markalara, modern tanrılardan popüler kahramanlara kadar günümüzün kavramaları, sembol ve arketipleri mitolojik öykülerin içinde saklıdır. Zaman ve mekâna göre kılık değiştirirler ama varlıklarını hep sürdürürler.

Bu atölye süresince geçmişten bugüne aslında pek fazla değişmeyen arketip ve sembolleri mitolojik öykülerle inceleyeceğiz.

Yaşadığımız hayatı ve yaşantılarımızı mitoloji üzerinden okumayı deneyeceğiz.

Mitoloji, arketipler ve semboller dendiğinde bunları en iyi idrak edenlerden biri de fantastik ve bilimkurgu okurları değil midir sevgili Rıhtım yolcuları? Biz bu sevdiğimiz türlerin kökenindeki mitolojiyi de incelemiş, araştırmış ve özümsemiş kişiler değil miyiz? Bu etkinlik tam da “bizlik” değil mi? Daha şimdiden orada olmak için kıvranmıyor muyuz?

Hem bakın BU ATÖLYE KİMLER İÇİN başlığında ne deniyor:

BU ATÖLYE KİMLER İÇİN?

-Yaratıcılığın herhangi bir bir alanıyla ilgilenen ya da yaratıcılıkla ilişkili sektörlerde çalışanlar,

-Yazarlığa ve karakter yaratmaya ilgi duyanlar,

-Kendi hayatlarını, ilişkilerini ve günümüzün dinamiklerini farklı bir gözle yorumlamak isteyenler, bu Atölye sizler içindir.

Evet, tam olarak “sizden” bahsediyor.

Bu müthiş etkinlikte siz de yer almak istiyorsanız günü, saati, yeri ve fiyat bilgisini hemen aşağıda bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi içinse sizi hemen etkinlik sayfasına alalım!

ATÖLYENİN SÜRESİ:  6 Hafta

ATÖLYE GÜNLERİ:     Çarşamba 19.00- 21.00

ATÖLYE BAŞLANGICI: 13 Mayıs 2015

KATILIM BEDELİ: 650 TL + KDV