Kırtıpil Dergisi Geri Döndü!

5. sayısı Eylül 2013’te yayımlanan Kırtıpil Dergisi, #6 ile yeniden aramıza dönüyor! Harika tasarımı ve samimi üslubuyla yayımlanmaya başladığı ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çeken derginin 6. sayısındaki dosya konusu: “Var Olmayan Yazarlar

Takma isimlerin ardına saklananlardan, gerçekliğinden şüphe ettiklerimizden, hayalet yazarlardan ve dahasından bahsediyorlar bu dosyada. İhsan Oktay Anar, Shakespeare, Ali Teoman, Reşit İmrahor dosyanın konuklarından bazıları.

Daha önceki sayılarında dergicilik için harika dosyalar hazırlayan (İlk akla gelen “Dergi Kapatma Kılavuzu” gibi) Kırtıpil, bunlara bir yenisini daha ekliyor ve bu sayısında “Bu dergiye ulaşmak neden bu kadar zor oldu: Dağıtımcılık” diye soruyor. Yayınevi ve dağıtım şirketleriyle yaptığı söyleşilerin yanı sıra Türkiye’de dağıtımcılığın tarihine de yer vermeyi es geçmiyor.

Dosyalarının dışında Ulysses’in son çevirmeni Armağan Ekici’ye, roman, öykü ve deneme yazarı; çevirmen; yayıncı Cem Akaş’a yer veren dergide her zamanki gibi edebiyatımızın baş tacı öyküler de bulunuyor.

Şu sıralar İmge Kitabevi, Mephisto Kitabevi ve Akademi Kitabevi’nden ulaşabileceğiniz Kırtıpil Dergisi hakkındaki gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Kendilerine tekrar hoş geldin diyor, kesintisiz bir yayım hayatı diliyoruz.