Sherlock Holmes’ün “Kızıl Dosya” Vakası Tekrar Bizlerle

kizil-dosya-ithaki-header

Sir Arthur Conan Doyle’un 1887 yılında kaleme aldığı ve Sherlock Holmes’ün ilk kez polisiye okurlarıyla tanıştığı “Kızıl Dosya” İthaki Yayınları etiketiyle yeniden raflarda.

kizil-dosya-ithakiDünyanın gelmiş geçmiş en iyi dedektiflerinden birkaçını saymanızı istesek muhtemelen dudaklarınızdan dökülen ilk isim Sherlock Holmes olacaktır. Conan Doyle’un 1887’de bir dergi için kaleme almaya başladığı bu karizmatik karakter aradan geçen 128 yıla rağmen hâlâ ilk günkü kadar popülerdir.

Holmes’ün ilk kez sahne aldığı Kızıl Dosya (A Study In Scarlet) bu ay içerisinde İthaki Yayınları tarafından tekrar basılıyor. Karizmatik dedektifimizin tümdengelim yöntemlerinin ilk kez tanıtıldığı bu roman ayrıca Dr. Watson’la nasıl tanıştığını görmek için de güzel bir fırsat.

Hazır konusu açılmışken, eğer bu romana aşinaysanız Neil Gaiman’ın aynı maceradan yola çıkarak yazdığı, Cthulhu ile Holmes evrenlerini başarıyla harmanladığı ve bizim de sizler için çevirdiğimiz Zümrüt Soruşturma (A Study In Emerald) öyküsünü okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Çevirmenliğini Aslıhan Kuzucan’ın, editörlüğünüyse Yankı Enki’nin üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilir, 8 Mayıs 2015’te çıkması beklenen kitabın ön siparişini şimdiden verebilirsiniz.