Demir Dövme Öyküleri Geliyor!

demir-dovme-hikayeleri

Hayal Et Öyküleri ile geçtiğimiz yıl Türk Edebiyatı’nın korku literatürüne yerel bir atmosfer üfleyerek katkıda bulunan Murat Başekim’den yeni bir öykü kitabı geliyor!

İlk defa Hayal Et Öyküleri’nde tanıdığımız cadı avcısı Alamancı bir demir ustası… Kendisi Demir Dövme Öyküleri ile yeniden aramıza dönüyor! Demir ustası yine dövüyor ve dövülüyor. Söylenenlere göre cehennemlere düşüyor, araflarda savruluyor, aşkın kıyılarına çarpıyor.

Şunu bilin ki biraderim, kabaran işsizliğin Anadolu’yu ve onun görkemli köylerini yutmasından hemen sonra Alamanya’da o güne dek görülmemiş bir çağ başlamıştı. Gurbetçilerin oğullarının doğduğu bu çağda Alamancı sayısı gökteki yıldızların mavi pırıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. İşte bu sıralarda Çankırılı Demir geldi. Demir bilekli, elinden kaporta-çekicini ve çayını hiç bırakmayan bu hafif kel, bıyıklı, göbekli hadım, tüm ecinnileri ve cigara izmaritlerini kunduralı ayağının altında çiğnemek istiyordu.

“Büyülü Gerçekçilik değil, Gerçekçi Büyülülük!” cümlesiyle ve gözümüzden kaçmayan Barbar Conan göndermesiyle iddialı bir arka kapakla okurlarına seslenen Demir Dövme Öyküleri 8 Mayıs 2015’e kadar ön siparişte, akabinde ise tüm kitabevlerinde!

Gölge e-Dergi’nin 90. sayısında Işın Beril Tetik’ten duyduğumuza göre Murat Başekim, aynı zamanda Anadolu Korku Öyküleri’nin 3. cildinde de bizlerle olacak.

Kapağında Ingmar Bergman’ın “Det sjunde inseglet”inden (Yedinci Mühür) bir sahneye yer vererek merakımızı iyice cezbeden Demir Dövme Öyküleri’ni heyecanla bekliyor, Anadolu Korku Öyküleri’ni ise hasretle selamlıyoruz.

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşmanız mümkün. Örnek bir bölüm okumak isteyenleri de şöyle alalım.