Dünya Star Wars Gününüz Kutlu Olsun!

may-4th-ust

İyi günler Star Wars severler! Bugün tüm dünyada coşkuyla kutlanan bir gün olan 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü! May the 4th be with you! Dünkü haberimizdeki gibi, ülkemizde de bugün çeşitli etkinlikler olacak. Her sene oldukça eğlenceli geçtiğini söylemeliyiz.

Star Wars gününü herkes için kutlamak için en iyi atağı “STAR WARS DAY™ PROMO: MAY THE 4TH COMES TO GOG.COM” diyerek GOG.com (Good Old Games) yapıyor. %77’ye kadar indirim yakalayabileceğiniz oyunlardan en azından biri mutlaka ilginizi çekecektir. Özellikle uzun zamandır ortalıkta olmayan Rogue Squadron’u tekrar görmek hoşunuza gidecektir diye düşünüyoruz. Ayrıca aklınızda KOTOR (Knight Of The Old Republic) serisinden bir oyun almak varsa adresiniz yine GOG.com olsun. Çünkü Steam eski oyunlarda hâlâ sorun çıkarıyor. Bu oyun üstüne söylenecek çok söz var ama Star Wars sevmeyen bir RPG hayranıysanız bile etkileyici bulabilirsiniz.

Steam de boş durmuyor tabii! Bizim önerimiz Jedi Knight serisi olacak. İlk oyunu single player olarak pek de iç açıcı olmasa da multiplayer olarak ne kadar dolu olduğuna inanamayacaksınız. Yıllar sonra bile public ya da private serverlarda oyuncu bulabilirsiniz. Serinin Kyle Katarn’ı oynadığımız kısmı ise Star Wars camiasında oldukça beğenilmiş, tartışılmış, baş üstüne konmuş, yeterince konuşulduktan sonra indirilmişti.

Yeni film gelene kadar bu oyunlar Star Wars açlığınızı bir nebze olsun azaltacaktır. İçlerinde oynamadığınız bir oyun vardır elbette. Mutluluklar efendim!

Gelgelelim Star Wars tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen herkes sevmiyor kendisini. Rıhtım’da bile sevmeyen kişiler var, inanabiliyor musunuz? Dini organizasyonumuz buna müsaade edemez! Ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi yavru kurtlar? Bu özel günde bir Star Wars maratonuna, Star Wars sevmeyen insanlar bile hayır diyemez! Derlerse de ağızlarındaki bağı biraz gevşek bırakmış olabilirsiniz efendim, sıkıverin.

Star Wars sevmeyenler ve biz. (Temsili)
Star Wars sevmeyenler ve biz. (Temsili)

Ancak Star Wars evreninin ne kadar harika olduğundan bahsetmeyi bir kenara bırakıp bu seferlik de saçmalıklarını ele alalım (Lütfen tüm ciddiyetsizliğinizle ve hoşgörünüzle okuyunuz).

Örneğin Luke… ilk başlarda ne kadar da şapşaldı bu çocuk, değil mi? Obi Wan gitsin buna ışın kılıcı versin, bu semenin yaptığı ilk şey de yüzüne tutmak olsun…

-Aaa bu düğme ne? DZZZNNGG!
-Aaa bu düğme ne? DZZZNNGG!

Bakın Yoda ile tanışana kadar da bu şapşallığı üstünden atamıyor beyefendimiz. Peki Yoda kim? Yıllar önce kendini dağa taşa vurmuş, bataklıklarda gezmekten kokuşmuş, mutasyona uğramış bir cüce. Luke gibi birinin bundan medet umması da ayrı bir fiyasko tabi. Geri dönüp millete Jedi’lık taslamalar falan sonrasında… Sana bu gazı kimin verdiğini bilseler Outer Rim’de sallandırırlar vallahi sevgili Luke

-Sırtıma mı işedin sen gene?
-Yok yok, yağıyor yağmur.

Hayır bir de bunun bir kardeşi var, Luke’dan beter oluyor bazen. Yahu sen git Jabba the Hutt’ı öptüğün ağzınla Han Solo’yu öp! Adamın yüzündeki ifade her şeyi açıklıyor değil mi? Bununla kalmadı tabi. Adamı Bacta tanklarına yatırdılar yıllarca da anca iyileşti.

hasta

Daha söylenecek çok söz var da tüm Star Wars karakterleri gelse şu Ewok kadar olamadınız. Yazıklar olsun size. İnsanlığı tüm galaksiye rezil bir şekilde tanıttınız…

thug-life

Şakayı şöyle bir yana bırakırsak; seven sevmeyen herkesin Star Wars günü kutlu olsun efendim! Peki bu günün adının nerden geldiğini biliyor musunuz? Star Wars’daki “May the force be with you” repliğine aşinasınızdır. Mayıs olan May ve force-4th (fourth) benzerliğinden yola çıkılarak oluşturulan bugünün anlam ve önemi tüm kitaplarda yazıyordur sanırım. Ya da bir gün yazacak…

Bu güzel günü Gandalf’tan efsane bir söz ile bitirelim.

gandalf

(Huehuehue şakayı bir yana bırakmadık…)