Assassin’s Creed Filminin Çekimleri Bu Sonbaharda Başlıyor

assassins-creed

Ubisoft’un dünyaca ünlü oyun serisi Assassin’s Creed beyazperdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. Filmin senarist kısmında da yer alan başrol oyuncusu Michael Fassbender uzun süredir beklenen ve artık yılan hikayesine dönen filmin çekimlerinin bu sonbaharda başlayacağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere bilgisayar oyunları söz konusu olduğunda çok da başarılı sinema uyarlamalarına rastlamadık son yıllarda. Bunda kötü yönetmen ve başrol oyuncusu tercihinin de büyük payı vardı elbette. Buna rağmen dünyaca ünlü oyun serileri sinemaya hızla uyarlanmaya devam ediyor.

Son yıllarda inişli çıkışlı bir başarı grafiği çizse de en başarılı ve en çok beğeni toplayan oyun serilerinden biri olan Assassin’s Creed de film olma yolunda. Aslında bu yeni bir haber değil, proje ta 2011 yılında duyurulmuş, fakat o zamandan beri başrol oyuncusunun açıklanması dışında herhangi bir somut adım atılmamıştı.

Filmin prodüksiyon kısmında da yer alan başrol oyuncusu Michael Fassbender (300, X-Men: First Class) geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında filmin çekimlerinin sürekli ertelenmesi hakkında konuştu ve çekimlerin nihayet yakın zamanda başlayacağını müjdeledi.

Siz film için uzun bir süredir beklediğinizi söylüyorsunuz ama senaryoları oluşturmak ve onların üzerine çalışmak zaman alıyor. Güzel hikayeler yaratmak oldukça zaman alır ve biz bu işi layıkıyla yerine getirmeyi gerçekten de çok istiyoruz. Bu heyecan verici, çünkü nihayet gerçekleşiyor ve filmin çekimlerine eylül ayında başlıyoruz.

Ünlü oyuncu filmin senaryosu ve de alacağı rol hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Filmin oyunun hangi zamanında yer alacağı sorulduğundaysa konuşmasına şu şekilde devam etti:

Bu kadar yoğun bir evrenden parçalar alıp bir bütün oluşturmak zorlu bir iş. Çok fazla öğe söz konusu ve bunları seyirciye doğru bir şekilde aktarabilmek için anahtar parçaları seçmeliyiz. Yani evet, bu yoğunluğun içinden basit bir hikaye çıkarmaya çalışıyoruz.

Sonuç olarak filmin hangi zaman diliminde geçeceği ya da hangi karakter üzerinde yoğunlaşacağı henüz bir netlik kazanmış değil.

Film için açıklanan bir diğer oyuncu ise Oscar ödüllü Marion Cotillard (Dark Knight Rises, Inception).

21 Aralık 2016’da vizyona girmesi planlanan yapımın yönetmenliğini ise Justin Kurzel üstleniyor. Anlaşılan oyun dünyasında fırtınalar estiren Assassin’s Creed’in sinema uyarlaması için biraz daha bekleyeceğiz.