Kurma Kız’ın Genişletilmiş Yeni Baskısı Çıkıyor (Ama Bize Değil)

kurma-kiz-ust

Paolo Bacigalupi ismini daha önce duydunuz mu? Duyduysanız muhtemelen Nebula ve Hugo ödülünü kazanan bilimkurgu eseri Kurma Kız’ı da duymuş ve hatta belki de okumuşsunuzdur.

Ama bilmiyor olabileceğiniz şey yazarın dilimize çevrilmiş tek bir kitabı olsa da aslında kısa hikayeleri ve novellalarıyla da ödüller kazandığıdır.

Yazarın Theodore Sturgeon Ödülü’nü kazanmış olan iki kısa hikayesi The Calorie Man (Kalori Adam) ve Yellow Card Man (Sarı Kart Adam), Bacigalupi’nin kısa röportajıyla birlikte Kurma Kız’ın yeni baskısında yer alıyor. Fakat ne yazık ki bu baskı Türkçe değil, Amerikan yayınevi Night Shade Books tarafından yazıldığı dil olan İngilizce olarak basılıyor.

Kurma Kızın Türkçe baskısı Versus Kitap tarafından 2012 yılında çıkmış, çevirmenliğini Algan Sezgintüredi’nin yaptığı kitap özgün kapağı ve kaliteli editörlüğü ile dilimize güzel bir şekilde kazandırılmıştı. Ne yazık ki bir süredir yeni baskısı bulunmayan kitabı edinmek şimdilerde o kadar kolay değil.

Gönül istiyor ki kitabın ikinci baskısı yazarın bu iki kısa öyküsünü ve röportajını kapsayan genişletilmiş versiyon olsun… Gene de sade şekilde yeniden basılmasına da razıyız tabi.

Paolo Bacigalupi’nin diğer eserlerini de dilimizde görebilmeyi canı gönülden istiyor, hala okumadıysanız Kurma Kız’a bir şans verip aramaya başlamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kitapla ilgili daha ayrıntılı bilgi için sitemizde bulunan incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

GÜNCELLEME:

Haberimiz yayımlandıktan sonra Versus Kitap, romanın yeni baskısının geleceğini duyurdu.  Buradan bu bilgiyi de sizlerle paylaşmış ve yayınevine bu hızlı dönüşü için teşekkür etmiş olalım!