Age of Ultron’daki Hulk Aslında “Gri” Olacaktı

grey-hulk

Age of Ultron gişeyi fethetmeye devam etsin, filmle ilgili iddialar tüm hızıyla gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri de filmdeki Hulk’un aslında başta “Gri Hulk” olarak tasarlanmış olması.

Avengers: Age of Ultron tüm dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Film, elde gişe hasılatıyla şimdiden tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasına girdi bile. Gösterime girmesiyle birlikte haliyle kendisiyle ilgili çeşitli iddialar ve söylentiler de artmaya başladı. Son haberler de Hulk cephesinden geldi.

Filmle ilgili yeni yayınlanan kamera arkası videosu ilginç bilgiler içeriyor. Filmin görsel efektlerini hazırlayan Industrial Light & Magic’in hazırladığı videoda Hulk’un Age of Ultron filmi için ilk önce “Gri Hulk” olarak tasarlandığı, fakat izleyicilerin yeşil renge alışık olduğu ve gri renge ne tepki verecekleri bilinmediği için daha sonra bundan vazgeçildiği görülüyor.

Özellikle Hulk’un Hulkbuster ile mücadelesi sırasında en çok öfkelendiği bölümde ve Scarlet Witch’in etkisi altındayken renginin gri olmasına karar verildiğini, daha sonra bundan vazgeçildiğini öğreniyoruz. Bu bölümlerde Hulk’un renginin tamamının değiştirilmesi yerine, sadece gözlerinin renginin değiştirilmesine karar verilmiş. Bu video’nun dışında bu durumu doğrulayan bir de fotoğraf var. Age of Ultron için hazırlanan ve birkaç ay önce piyasaya sürülen POP! figürlerinde de Hulk’u gri olarak görüyoruz.

avengers-pop

Gri Hulk” fikrinden sonradan vazgeçilmesi bizce kötü olmuş. Beyazperdede şimdiye kadar hep yeşil renkte gördüğümüz Hulk’u bir de çizgi romanlardan alışık olduğumuz üzere gri olarak görmek oldukça heyecan verici olurdu doğrusu.

Bahsettiğimiz videoyu aşağıdan izleyebilir, Gri Hulk’la ilgili açıklamayı 2:40’ta dinleyebilirsiniz.