M. K. Perker, BBC Türkçe İçin Çiziyor

mk-perker-bbc

Türkiye’de ve dünyanın önde gelen pek çok mizah dergisi ile gazetesinde resim, çizgi roman, bant karikatür ve illüstrasyonlar çizen M.K. Perker artık her cuma BBC Türkçe için çiziyor. 

M. K. Perker’i Penguen’den hatırlayabilirsiniz. Ülkemizde şu anda sadece bir mizah dergisinde yazıp çiziyor olsa da kendisi yurtdışında Vertigo’dan çıkan Cairo (Ülkemizde Kahire adıyla Doğan Kitap’tan 4 yıl önce çıktı) ve yakın zamanda dilimize çevrilen Todd – Dünyanın En Çirkin Çocuğu adlı çizgi-romanlarla da tanınıyor. Hatta, sizlere son çıkan çizgi romanları tanıttığımız haberimizde de Penguen dergisindeki Öyle Bir Geçer Zaman Ki köşesinin ciltlenmiş halinin satışa çıktığını iletmiştik hatırlarsanız.

Kendisi son iki haftadır BBC Türkçe için de karikatür çiziyor. Sıfırdan başlayarak bir kağıt üstünde yaptığı çiziminin hızlandırılmış versiyonunu sunuyor bizlere programda. Ortaya oldukça güzel bir iş çıkmış doğrusu.

24 Nisan1 Mayıs ve 8 Mayıs yayınlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Bir sonraki programda ne çizeceğini ise bekleyip göreceğiz!

24 Nisan: Açılışlar, açılışlar, açılışlar…

1 Mayıs: 1 Mayıs ve Taksim

8 Mayıs: Benim annem, güzel annem…