Sandman’in Lucifer’ı Kendi Dizisine Kavuşuyor

lucifer

Önce The Sandman gibi efsanevi bir çizgi romanda karşımıza çıkmış ve sonrasında kendi çizgi roman serisine kavuşmuş olan Lucifer, şimdi de televizyon dizisi oluyor. Hazır mıyız?

Neil Gaiman’ın magnum opusu, çizgi roman dünyasında çok ama çok ayrı bir yeri olan The Sandman’i çoğunuz duymuşsunuzdur. İşte, onun karakterlerinden biri olan Cehennem Lordu Lucifer da en az seri kadar popülerdir.

İlk kez Sandman’in 4. sayısında, 1989 yılında karşımıza çıkan Lucifer, daha sonra popülerliğinin nimetlerini  DC Vertigo tarafından yayınlanan kendine ait bir çizgi roman serisiyle pekiştirdi.

Asıl olarak Şeytan’ın Avukatı dahil olmak üzere bugünkü pek çok “şeytan” tasvirine etki etmiş olan John Milton’ın ölümsüz eseri Kayıp Cennet’ten esinlenme bir karakterdir. İlk kez Kayıp Cennet’te görürüz böylesine “bize yakın” bir şeytanı. Bilindik saf kötü olmaktan çıkıp sorgulayan bir forma bürünmüştür ve Milton’ın bu eserindeki meşhur bir sözü bundan böyle pek çok filmde kullanılacaktır. Yine Al Pacino ve Keanu Reeves’in başrollerinde efsaneleştiği Şeytan’ın Avukatı da dahil.

Nedir o söz?

Cennette hizmet etmektense, Cehennem’de hükmetmeyi tercih ederim

Şimdi gelelim diziye. Kariyerini televizyonda sürdüren Tom Ellis, Lucifer’ı oynamak için seçildi ve setten fotoğrafı sızdırıldı bile!

Constantine’in 2. sezonu daha yeni iptal edilmişken, Lucifer gibi bir başka çizgi roman devinin ekranlara yansıyacağı haberini alıyoruz. Acaba bu işin arkasında şeytanın ta kendisi mi var? Hehe. Cevap her ne ise Fox çoktan yeşil ışık yakmış durumda.

Peki dizinin konusu ne olacak dersiniz?

Lucifer, cehennemde fazlasıyla sıkılmış ve mutsuzdur. Cehennem Lordu olarak tahtından çekilmeye ve krallığını terk etmeye karar verir ve soluğu Los Angeles’da alır. Her ne kadar kendine burada yeni arkadaşlar bulsa ve cehennemden getirdiği kimi eski dostları bulunsa da, onu cehenneme geri göndermek üzere melekler de boş durmayacaktır.

Tom Ellis’in Lucifer olarak nasıl duracağını merak ediyorsanız hemen aşağıdaki görsele göz atabilirsiniz. Pilot bölüm bu yılın şubat ayında gösterilmiş ve olumlu tepkiler almıştı. Şimdi de Fox ona onayı vererek bizlere daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor.

Heyecan dorukta!

lucifer-tom-ellis