State Zero: Post-Apokaliptik Bir Kısa Film

state-zero

Post-apokaliptik senaryosu ve başarılı özel efektleriyle dikkat çeken “amatör” kısa film State Zero, izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Andrée Wallin adlı İsveçli bir bilimkurgu tutkununun ilk yönetmenlik denemesi State Zero. Kıyamet sonrası bir dünyada, İsveç’in terk edilmiş başkentinde geçiyor. Bilinmeyen bir nedenden ötürü eski bir haberleşme kulesi devre dışı kalmıştır. Bunu çözmekse 4 kişilik küçük bir askeri ekibe düşüyor. Ama her post-apokaliptik senaryoda olduğu gibi bu yeni ve yabanıl dünya insanoğluna göz açtırmıyor…

16 dakikalık bu kısa film sözde amatör bir çalışma olmasına rağmen gerek özel efektleri, gerek kamera açıları gerekse de oyuncuların performanslarıyla göz dolduruyor. Hatta izlerken yer yer Ben, Efsane, S.T.A.L.K.E.R. ve hafif de olsa Crysis tadı alırken buluyorsunuz kendinizi.

Tıpkı daha önce sizlerle paylaştığımız Leviathan gibi, State Zero’nun da çok geçmeden büyük firmalardan biri tarafından kapılıp uzun metrajlı bir filme çevrildiğini duyarsak hiç şaşırmayacağız doğrusu.