Star Wars VII’de Yer Alacak Yeni Karakterlerden Biri Daha Ortaya Çıktı

star-wars-vanity-fair-ust

Star Wars filmlerinin yeni halkası The Force Awakens’ın çekimleri son sürat devam ediyor. Bu esnada biz de yapımda yer alacak yeni karakterler hakkında daha fazla şey öğreniyoruz yavaş yavaş. Bunlardan biri de Maz Kanata.

Oscar ödüllü siyahi güzel Lupita Nyong’o’nun (12 Yıllık Esaret) Star Wars VII’de yer alacağını bir süredir biliyorduk, ancak onu hangi rolde göreceğimiz meçhuldü. Bugüne dek… Çünkü Vanity Fair dergisinin yönetmen J.J. Abrams’la yaptığı röportaj ortaya oldukça ilginç detaylar çıkardı.

Görünüşe göre filmde Lupita Nyong’o’nun yüzünü göremeyeceğiz, çünkü kendisi tamamen CGI ve motion-capture yöntemleriyle ekrana taşınacak bir uzaylıyı canlandırıyor. Yani Maz Kanata adlı bir uzay korsanını.

star-wars-maz-kanata

Kendisi Endor Savaşı’ndan yaklaşık 30 yıl sonra bir uzay kalesi satın almış ve salonlarında pek çok kaçakçıyı, yolcuyu ve korsanı ağırlıyor. Her ne kadar bizler ismini ilk kez duysak da aslında kendisiyle daha önce, filmin ikinci fragmanında karşılaşmıştık. Hatırlarsanız tanıtım videosundaki sahnelerden birinde birine ışın kılıcı uzatan bir uzaylı görüyorduk. İşte o Kanata!

star-wars-maz-kanata-1
Maz Kanata ışın kılıcını (muhtemelen) Rey’e verirken

Hatırlayacağınız üzere geçen hafta da diğer iki yeni oyuncunun, Game Of Thrones dizisinden Gwendoline Christie’nin (Brienne of Tarth) canlandıracağı Captain Phasma ile Adam Driver’ın oynayacağı, filmin kötü adamı Kylo Ren maskesiz olarak tanıtılmıştı.

Captain Phasma
Captain Phasma
Kylo Ren
Kylo Ren
star-wars-vanity-fair
Dergi kapağının çekiminden bir perde arkası

star-wars-vanity-fair-1

Bakalım önümüzdeki günlerde bizi ne sürprizler karşılayacak? Star Wars VII:The Force Awakens 18 Aralık 2015’te bizlerle olacak.