Theodore Sturgeon Anma Ödülü 2015 Finalistleri Belli Oldu

theodore sturgen anma odulu

Bilimkurgu kısa öykülerine verilen ve ülkemizde daha çok Venüs Artı X eseriyle tanıdığımız bilimkurgu ustası Theodore Sturgeon anısına düzenlenen ödülde finalistler hazır.

Kısa bilimkurgu öykülerinin adaylığıyla gerçekleşen ödülün bu yılki finalistlerinde bazı tanıdık isimler de var. Hadi kısa bir bakış atalım.

Octavia E. Butler, ülkemizde “yalnızca” 1 kitabıyla bildiğimiz, fakat özünde bilimkurgu ve fantazyanın yaşayan kraliçelerindendir. Yavru Kuş ile tanıştık onunla. Hugo, Nebula ve Locus ödüllerini toplayan bir isim olarak Butler, Theodore Sturgeon Anma Ödülü’nde de adından söz ettiriyor. Rakiplerinin işi zor. Öyküsünün adı Childfinder (Çocukbulucu).

Bir başka tanıdık isim İyi Güzel Muhteşem Yarın ile tanıdığımız Cory Doctorow. Locus 2015 Ödülü’nde de aday olan öyküsü The Man Who Sold the Moon (Ayı Satan Adam) ile bu ödülde de kendin yer bulmuş.

Son tanıdık isimse Ian McDonald. Biz onu Derviş Evi ile tanıdık ülkemizde. Eh, kitabı pek sevmedik hani. Fakat kendisi Butler kadar büyük bir yazar. Bunu inkar edemeyiz. Bol ödüllü yazarımızsa The Fifth Dragon (Beşinci Ejderha) öyküsüyle “ben de buradayım” diyor.

Bu arada unutmadan, Silo ile beğenilerimizi kazanan ve video röportaj da gerçekleştirdiğimiz Hugh Howey, bir öyküde editör olarak bizlere göz kırpıyor!

Hadi tam listeye ve öykülerin yayınlandığı kitap ve dergilere beraber bakalım.

Kazanan isim 12 Haziran 2015 Cuma günü, Campbell Konferansı‘nda duyurulacaktır.