Marslı Filminden İlk Görüntü Geldi

martian-matt-damon-top

Andy Weir imzalı, dünyaca ünlü bilimkurgu romanı Marslı’nın çekimleri şu aralar süren filminden ilk kare bizlerle.

Hugh Howey imzalı Silo ile Andy Weir’in kaleminden çıkan Marslı arasında oldukça ilginç benzerlikler bulunur. İkisi de yazarların ilk kitaplarıdır mesela. Tıpkı Hugh Howey gibi Andy Weir de kendi imkânlarıyla, e-kitap olarak yayınlamıştır Marslı’yı. Ve tıpkı onun gibi çok büyük bir başarı yakalayıp sonradan kitaplaştırılmıştır. Ve yine onun gibi film hakları Ridley Scott tarafından satın alınmıştır.

Marslı’nın Silo’yu geride bıraktığı konuysa beyazperdeye konuk olma sırası. Çünkü Ridley Scott önceliğini Marslı’dan yana kullandı ve filmin çekimleri şu sıralar devam ediyor. Hatta ilk resmi görüntümüz geldi bile.

Bahtsız (ya da aşırı şanslı) astronotumuz Mark Watney rolünde Matt Damon’ı görüyoruz. Ona eşlik eden isimlerin arasındaysa Sean Bean (Boromir, Ned Stark), Jessica Chastain (Interstellar) ve Sebastian Stan (Winter Soldier) gibi hayli başarılı oyuncular var.

Dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılan Marslı’nın sinema versiyonunun 25 Kasım 2015’te sinemalarda olması bekleniyor. Kitapla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz sitemizin bünyesinde bulunan incelememizi okuyabilirsiniz.

martian-matt-damon