Darth Vader, Luke, Yoda ve Daha Fazlası Balmumu Olarak Londra’da!

star-wars-wax

Ünlü Madame Tussauds balmumu sergisi, 1835’de açıldığından beri rock yıldızları, politikacılar, oyuncular ve daha birçok kişinin gerçek boyutta balmumu heykellerine ev sahipliği yapıyor. Ama şimdi sıra Star Wars’ta!

Yav Tarkin’ciğim, Star Destroyer’ı Londra’ya çek de iki çay içelim. İçim bunaldı uzaydan kara kara.

Elbette bunlar Darth Vader’ın, balmumu heykelciler tarafından yakalanmadan önceki son sözleriydi.

Sergi, bugüne dek pek çok ünlü ismi salonlarına konuk etti, ancak şimdiye kadar Star Wars tarzı ünlü bir işi kataloglarına katmamışlardı. Ancak şimdi işler değişti. Geçen hafta itibariyle Star Wars da seyircilere sunulmaya başlandı! Üstelik sadece Star Wars’daki ünlü oyuncular değil, farklı yaratıklar, yerler de diorama şeklinde geniş bir yer tutmakta! Ayrıca bu dioramaları ses, ışık ve duman efektleriyle de mükemmelleştirmişler.

Aşağıdaki fotoğraflardan örnekler görebilir ve siz de gerçekçiliklerine hayret edebilirsiniz. Fotoğraflarda Darth Sidious biraz Jar Jar Binks gibi çıkmış sanki, ne dersiniz? Ancak diğerleri oldukça profesyonel ve gerçekçi durmakta.

Londra’ya yolu düşen Star Wars hayranlarına Madame Tussauds’a uğramadan geri dönmemelerini salık veririz. Gidemeyen bizler ise alttaki fotoğraflara bakarak kendimizi oradaymışcasına düşleyelim. Örneğin Anakin’in Mustafar’daki dövüşünü evin kaloriferlerini bu sıcak yaz gününde kökleyerek gerçekmiş gibi yaşayabiliriz. Ne dersiniz?