Margaret Atwood’un Gelecek Kütüphanesi Projesinde Yer Alacak Romanının Adı Açıklandı

margaret-atwood-future-library

1000 ağaç, 100 yazar. Hedef 2114!

Future Library (Gelecek Kütüphanesi) projesiyle Norveç’in başkenti Oslo’da tam 1000 adet ağaç dikildi ve sonrasında 100 yazarla, her sene gelecek çağ için yeni işler ortaya koyacakları bir anlaşmaya varıldı. Ama bunları ve daha fazlasını hali hazırda biz sizlere haberimizde duyurmuştuk.

2114’e kadar yayınlanmayacak bu romanlara ilk katkı Margaret Atwood’dan gelmişti ve o şimdi 26 Mayıs Salı günü tamamladığı romanını projeye teslim etti. Romanın adı Scribbler Moon olarak açıklandı ve muhtemelen onu ancak torunlarımız görecek.

Tarih 2114 olduğunda tüm bu şiirleri, romanları ve öyküleri basmak için kesilecek ağaçların yanı sıra, matbaa da hazır bulunuyor. Bakalım gerçekten o tarihe kadar bekleyebilecekler mi?

Bizim gibi ağaca hasret kalmış, giderek azalan ağaçlarını korumaya çalışan bir ülke için bu proje şoke edici olabilir. Ama eğer ağaçların büyük tutkumuz olan kitaplar için kullanılmamasını istiyorsak, sanırız e-kitaplara yönelmeye başlamalıyız. Hem kim bilir, belki 99 yıl sonra, takvimler 2114’ü gösterdiğinde, bu 100 yazarın eseri basılı kalmış az sayıdaki kitaptan biri olacak. Projenin amacı da bu değil mi zaten?