Pegasus’tan Yepyeni Bir Fantastik Seri: “Ötedünya”

ote dunya ust

Daha çok genç-yetişkin türündeki eserleriyle tanınan Brandon Mull’un kaleme aldığı Ötedünya serisinin ilk kitabı “Kahramansız Topraklar”, Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Pegasus Yayınları genç-yetişkin türündeki yepyeni bir seriyi daha dilimize kazandırdı. Yazar Brandon Mull’u, bildiğiniz üzere ülkemizde daha önce yayınlanan Fablehaven serisi ile tanımıştık. Yazarın yine bu türdeki bir başka serisi Öte Dünya’yı da nihayet Pegasus Yayınları sayesinde Türkçe olarak okuma şansına erişiyoruz. Oldukça eğlenceli bir okuma vadettiği söylenen serinin ilk kitabı Kahramansız Topraklar raflardaki yerini aldı.

Kitabın tanıtım yazısına beraber göz atalım:

kahramansiz topraklarBu kelimeleri okuyarak, zorba efendimi tahtından indirmenin tek yolu olan anahtar sözcük’ü bir araya getirmeye gönüllü oldun. Atik davran. Artık sahip olduğun bilgi, tez zamanda idam edilmen için seni hedef gösteriyor. İlk hece ’a’.

Jason Walker hayatının önceden kestirilebilir olmasından sıkılmıştır. Ta ki hayvanat bahçesindeki hipopotam havuzundan, tuhaf ve tehlikelerle dolu bir dünyaya geçene kadar… Lyrian, Jason’ın o güne dek gördüğü hiçbir yere benzememektedir. Halk, kötü kalpli bir büyücü olan İmparator Maldor’un korkusuyla yaşamaktadır. Bir zamanlar ona karşı gelmiş kahramanlar artık ya yenilmiş ya da satın alınmış, geriye sadece kuşku ve korkunun hüküm sürdüğü topraklar kalmıştır.

Eve dönüş yolunu arayan Jason kendisi gibi, dünyadan gizemli bir şekilde Lyrian’a çekilmiş Rachel’la karşılaşır. İkili, Maldor’u yok edebilecek sihirli bir sözcüğü aramaya koyulur çünkü evlerine dönme şansları, kahramansız bu dünyayı kurtarmalarına bağlıdır…

Çevirmenliğini Gökhan Yıldırım’ın, editörlüğünü ise İlker Sönmez’in üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.