The League of Extraodinary Gentlemen Tekrar Beyazperdeye Konuk Oluyor

LXG ust

20th Century Fox, viktoryen dönem Justice League‘i olarak bilinen The League of Extraodinary Gentlemen‘i (Muhteşem Kahramanlar) tekrar beyaz perdeye konuk etmeye hazırlanıyor.

Watchmen ve V for Vendetta gibi eserleriyle tanınan Alan Moore ve Kevin O’Neill‘in yarattığı ve ilk olarak 1999 yılında piyasaya sürülen ünlü çizgi roman serisi, The League of Extraodinary Gentlemen, yeniden beyaz perdeye uyarlanma yolunda. Serinin film haklarını hala elinde bulunduran 20th Century Fox, bu sıra dışı ekibi bir kez daha beyaz perdeye konuk etmek istiyor.

Viktoryen dönem Justice League‘i olarak da bilinen seri, ilk olarak 2003 yılında beyaz perdeye konuk olmuştu. Sean Connery‘nin (ustanın aynı zamanda son filmi olan) başrolünü üstlendiği ve Allan Quatermain, Kaptan Nemo, Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, Görünmez Adam, Mina Harker gibi ünlü bilimkurgu-korku edebiyatı karakterlerinin bir araya getirip takım oluşturarak maceraya atılmalarını konu alan yapım, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından oldukça başarısız bulunmuştu. Haliyle çok az bir hasılat elde ettiğinden dolayı, devam filmi projesi de iptal edilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda her ne kadar Fox‘un gündeminde bir televizyon dizisi uyarlaması olsa da, hiçbir kanal tarafından sezon siparişi verilmediği için dizi projesi de hayata geçirilememişti.

Bugünlerdeyse 20th Century Fox, seriyi yeniden çekmek için hazırlıklara başladı. Davis Entertainment çatısı altında çekilecek olan filmin yapımcılığını John Davis üstlenecek. Filmin oyuncu kadrosu ve çekimlerinin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Bu edebi-süper(!) kahramanlara beyaz perdede bir şans daha verilmesi oldukça sevindirici bir haber. Özellikle de sinema sektörünün son yıllarda süper kahraman rekabeti olduğu düşünülürse bu “sıra dışı” takımın ortamı bir hayli şenlendireceği kesin.

the-league-of-extraordinary-gentlemen-poster