Gotham Dizisinin İkinci Sezonu Hayli İddialı Geliyor

gotham-tv-series

Gotham Şehri’nin Batman’den önceki zamanlarında geçen ve çizgi-romanlardan tanıdığımız pek çok karakterin bugünkü hâline nasıl geldiğini konu alan dizinin ikinci sezon hazırlıkları oldukça hareketli geçiyor.

Dizide Batman’i kara pelerinlerine bürünmüş bir hâlde göremeyeceğimiz için ilgimizi canlı tutmanın en iyi yolu olaya daha fazla karakter katmaktan ve daha çok kişinin karanlık geçmişine, yaşadıklarına ve “o yola” girişine şahit olmaktan geçiyor elbette. Yapımcılar da bunun farkında olacak ki kadroyu giderek zenginleştiriyorlar.

Geçtiğimiz ay Batman’in iki efsane düşmanının, yani Clayface ile Mad Hatter’ın kadroya dahil edileceğine söz veren Fox TV yetkilileri şimdi de iki kötü karakterin daha bizleri beklediğini duyurdu.

Bunlardan ilki “zeki, kültürlü, oldukça konuşkan, son derece çekici ama bir o kadar da tehlikeli bir erkek” olarak tanıtıldı. Diğeriyse “yirmili yaşlarının sonlarında, seksi ve çılgın bir kadın.” Sizce bunlar kim olabilir? Sizler tahminde bulunmaya başlamadan önce Penguin, Catwoman, Poison Ivy, Scarecrow, Red Hood, Riddler ve Joker’in dizide boy gösterdiğini hatırlatalım.

İlki için Ra’s Al Ghul diyesim geliyor ama onu Arrow’da çok gördük. İkincisi Harley Quinn olabilir mi? Hayır… Onun Joker’den daha genç olması gerek. Magpie? Belki… Ya da belki de Gordon’a rakip olacak yepyeni karakterler çıkar karşımıza.

Diğer haberimizse geçtiğimiz sezonun ortalarında ekibe katılan Gotham’ın “Beyaz Şövalyesi” Harvey Dent’in ikinci sezondan itibaren dizinin sürekli oyuncularından biri olacağı. Geleceğin Two-Face’ini canlandıran Nicholas D’Agosto bu güzel haberi Twitter hesabından şöyle kutladı:

Coşkunuz için tüm Gotham ve Harvey Dent hayranlarına teşekkür ederim. İkinci sezonun daimi oyuncularından biri olarak eğlenceye dahil olmak için sabırsızlanıyorum!

Çizgi-romanları takip edenlerin bildiği gibi Harvey’nin hem suratını hem de hayatını sonsuza dek değiştiren kişi Sal Maroni’dir. Ancak kendisi şimdiye dek dizide görünmüş değil. Belki bu sezon değil ama ileriki bölümlerde o da ekibe katılabilir gibi. Ya da yapımcılar Harvey’e farklı bir hikâye de biçebilirler elbette…

Yine ilk sezonda Lucius Fox rolüyle izlediğimiz Chris Chalk da ikinci sezonun daimi oyuncularından biri hâline getirildi. Dizinin yapımcıları Fox’un dizide oynayacağı rol hakkında şu açıklamayı yaptı:

Lucius, ailesine ne olduğunu ve ne üzerinde çalıştıklarını bulmaya çalışan Bruce’a yardım eden bir başka kişi olacak. Aynı zamanda gerçek bir erkek ve Batman olmasına da yardımcı olacak. Yetişkin Bruce bir bilim dehası gibi ve bunun bir kısmını Lucius Fox’a borçlu olacak.

Gotham’ın ikinci sezonu önümüzdeki sonbahar aylarında bizlerle olacak.