Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması Sonuçlandı

bilimkurgu mikro oyku yarisma

Entropol Kitap, Fabilog ve Kayıp Rıhtım işbirliğiyle düzenlenen “Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması” kazananları belli oldu.

İki aşamalı gerçekleştirilen oylama sistemi ile gönderilen öyküler içinden finale kalan ilk 10 ismi Hakan Tunç, Murat Başekim, Murat Çetinkaya, Özgün Muti, Sinan İpek ve Tevfik Uyar’dan oluşan jüri belirledi.

Bu 10 öykü 11 Mayıs 2015’te oylamaya sunuldu. Oylama 31 Mayıs 2015’e dek sürdü ve Entropol Kitap 2015 Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması’nda dereceye giren öyküler belli oldu.

İşte kazanan mikro öykü ve yazarları:

BK Mikro 2015 Birincisi: Bertuğ Kodamanoğlu

Yıldızları çok gecede düşündü; orada bir yerde gelişmiş bir canlı varsa, tıpkı bizim gibi olmalıydı. İki göz, burun, ağız. Nefes alıp, yemeli, içmeliydiler. Yemek deyince karnının acıktığını farketti. Kolundan bir parça ısırıp, yenilenmesini beklerken yine düşüncelere daldı.

BK Mikro 2015 İkincisi: Oğuzhan Özbay

Çıkar o saati kolundan! Zaman burada gereksiz…

BK Mikro 2015 Üçüncüsü: Kayra Keri Küpçü

Peki ya insanlar Dünya’ya geri dönerse?.. O zaman ne yapacağız?

BK Mikro 2015 Okurun Seçimi: Cemil Karakullukçu

Sahibinden satılık zaman makinesi. (Sadece Pazartesiler’e gider.)

Kazanan arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz! Seçilmiş ilk 10 öykünün yanında, jüri tarafından yayımlanmaya değer bulunan öyküler “Mikro Bilimkurgu Öykü Seçkisi” adıyla, Entropol Kitap’tan e-kitap olarak yayımlanacak.

Entropol Kitap sitesinde bulunan sonuç sayfası ve detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.