Black Widow Romanı ve Yazarı Üzerine

black widow forever red ust

Avengers ile adı popüler kahramanlar arasında “yeniden” anılmaya başlayan, ama bir o kadar da tartışma yaratan Black Widow için Marvel’ın bir roman planı var.

Aslında 2014’te duyurulmuştu bu roman fikri. Genç-yetişkin türünde olacak kitabın adı bile hazırdı: Black Widow – Forever Red (Black Widow: Sonsuza Kadar Kızıl).

Yazar kim peki? Hiç uzaklarda aramayın, o da gayet tanıdık bir isim. Muhteşem Yaratıklar’ın yazarı Margaret Stohl.

Evet, tüm bunlar 2014’ten beri bilinen şeyler. Peki yeni olan ne? Margaret Stohl’un Entertainment Weekly’le yaptığı röportajda söyledikleri!

marvel-black-widow-forever-redBlack Widow: Forever Red, Natasha Romanoff ile onun hayatına beklenmedik bir şekilde giren iki gencin hikayesini anlatıyor – özellikle de Ana Orlova’nın, artık Brooklyn’de yaşayan 17 yaşındaki Rus kızının. Roman bizi New York’tan alıp Doğa Avrupa’ya götürecek ve bizler Natasha’nın geçmişi hakkında şu ana kadar bildiklerimizden çok daha fazlasını öğreneceğiz.

Bununla da bitmiyor sözleri:

Cornel West der ki, “Adalet, aşkın halk içinde göründüğü gibidir,” ve bence Natasha bunu başarıyor.

Kitaba dair son gelişmeler bu yönde. Marvel, Black Widow için ayrı bir film yapmayı halen düşünmezken, bakalım genç-yetişkin türündeki bu kitabı raflara kadar ulaştırabilecek mi?