Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!

stories

Bu yaza bizimle birlikte, öykülerle dolu bir ayla başlamak ister misiniz? Vallahi biz çok heyecanlıyız!

Haziran ayı geldi, yaz resmi olarak başladı! Başladı da, yurdun bazı yerlerinde havanın maşallahı var hani. Neyse, şimdi tüm ülkede yazmış ve yağışlar ile soğuk hava yokmuş gibi davranıyoruz.

Efendim, haziran ayını Kayıp Rıhtım olarak (seçkimizin de altıncı yılına girmesi sebebiyle) Öykü Ayı ilan ediyoruz. Böylelikle bugünden itibaren, her cuma bir çeviri öyküyle karşınıza geleceğiz.

Haziran boyunca, her cuma akşamı gözünüz bizde olsun. Yaz gecelerinizi öykülerle serinletmeye (soğuk yerleri ısıtacağız, söz) geliyoruz!

O zaman bir maniniz yoksa, sizleri bu akşam ilk öykümüze bekliyoruz. Hem de bol ödüllü bir öykü gelecek karşınıza.

Bizden söylemesi.

* * *

GÜNCELLEME:

1. ÖYKÜ: ŞARTLI SEVGİ Felicity Shoulders Okumak için tıklayın.
(İlk kez Ocak 2010’da Asimov’s Science Fiction dergisinde yayımlanmış ve 2010 Nebula Kısa Öykü Ödülü’ne aday gösterilmiştir.)

2. ÖYKÜ: ETTEN YAPILMIŞLAR Terry Bisson Okumak için tıklayın.
(İlk kez Nisan 1991’de Omni dergisinde yayımlanmış ve 1992 Nebula Kısa Öykü Ödülü’ne aday gösterilmiştir.)

3. ÖYKÜ: BİR ÖLÜM Stephen King Okumak için tıklayın.
(İlk kez Mart 2015’de The New Yorker dergisinde yayımlanmıştır. “Bir Ölüm,” genç bir kızın cinayeti ve onu öldürmekle suçlanan bir adamın öyküsünü anlatır.)

4. ÖYKÜ: Elantris’in Umudu Brandon Sanderson Okumak için tıklayın.
(İlk kez Ocak 2006’da Amazon.com‘da satılması için yayımlanmıştır. Anlaşma bitince yazar öyküyü bedava olarak sitesinde okurlarıyla paylaşmıştır. “Elantris’in Umudu,” yazarın Elantris kitabının sonunda olan olayları bir başka karakterin gözünden anlatır.)