Hollywood Bir Efsane Animeye Daha El Attı, Korkuyoruz!

akira

Dragon Ball gibi bir efsaneyi batırdıktan sonra gözünü Ghost in the Shell’e diken Hollywood, şimdi de Akira efsanesini live-action bir film yapmak istiyor.

Ghost in the Shell’in Hollywood uyarlaması fikrini henüz sindirememişken, bu cephede sürprizler bitmiyor. Amerikan ve Japon kafası bir bu kadar farklıyken, neden Hollywood uslanmıyor onu anlayamadım. Bırakın Japonlar Attack on Titan gibi kendileri çeksin live-action filmleri.

Ah, ah. Neyse ki senarist için düşünülen isim biraz yüreklere su serpiyor.

Anime (ve manga) dünyasnın efsanesi, aynı zamanda bir siberpunk (cyberpunk) klasiği olan Akirayı beyaz perdede görmeye hazır mısınız? Çünkü Warner Bros. bunda oldukça kararlı görünüyor.

THR’ın haberine göre, Warner Bros. en son 2008’de gündeme getirdiği Akira’yı rafından çıkarıyor. Senaryo için düşünülen isim Marco J. Ramirez’in adıyla yine bu alana bir hareketlilik geliyor. Kendisi kim peki? Biz onu Sons of Anarchy, Da Vinci’s Demons ve Daredevil’ın 2. sezonundan biliyoruz aslında. Hal böyle olunca da yüreklere bir parça su serpiliyor.

Warner Bros. 2008’den beri Akira live-action filmine dair konuşuyor. Öyle ki roller için düşünülen isimler de o zamandan beri dillerde dolanıyor. Bunlar arasında, başroller için Garrett Hedlund, Kristen Stewart (?!), Ken Watanabe ve Helena Bonham Carter gibi ünlülerin de adı anılıyordu. Yanlış duymadınız, Kristen Stewart’ı Akira filmine düşünmüşlerdi, evet. Kalp masajı için ekipleri yolluyoruz.

Şimdilik haberler böyle. Sizi bilmem ama, ben bir camı açıp nefes almak istiyorum. İçimde kötü bir his var.