King’in “Kuşku Mevsimi” Yıllar Sonra Yeniden!

Stephen King’in önemli öykü derlemelerinden biri olan Kuşku Mevsimi (Different Seasons), yıllar sonra Altın Kitaplar etiketiyle yeniden raflara geliyor!

İlk baskısını 1983’te yapan ve gerçekten uzun bir süredir bulmakta güçlük çektiğimiz Kuşku Mevsimi, sessiz sedasız ön siparişlere girdi bile.

Different Seasons’ın orijinal baskısında dört öykü bulunmakta: Rita Hayworth and Shawshank Redemption, Apt Pupil, The Body ve The Breathing Method. Kitabın dilimize kazandırılan versiyonunda ise The Body (Ceset) kitaba dahil değil. Ceset adıyla çevirilen öykü aynı isimli -yine baskısı tükenmiş- iki öykülük başka bir derleme kitabında.

Sonuç olarak üç uzun öyküyle bizleri kucaklayan Kuşku Mevsimi, hepinizin yakından bildiği, pek çok listenin 1 numarası Shawshank Redemption’ın da uyarlandığı öyküyü içinde barındırması açısından değerli bir kitap. Frank Darabont’un yönettiği 94 yapımı Esaretin Bedeli, kuşkusuz sinema tarihinin en büyük filmlerinden birisi.

Apt Pupil de 1998 yılında aynı isimle sinemaya uyarlanmış, başrolünde ise Gandalf rolünden hatırladığımız Ian McKellen’ı görmüştük.

Ayrıca The Body’nin de Stand by Me adıyla Rob Reiner tarafından 1986 yılında harika bir şekilde sinemaya uyarlandığını hatırlatmamız gerek.

Orijinal versiyonundaki dört öyküden üçünü sinemalarda görmemiz, Stephen King’in ne denli büyük bir isim olduğunun başka bir göstergesi.

Tam da burada, daha önce Kadri Kerem Karanfil’in sitemizde yayınladığı bir yazısından ufak bir pasaj alıntılamak isteriz:

Stephen King süpermarketteyken bir kadın yaklaşır yanına ve şöyle der:

Sizi tanıyorum, siz Stephen King’siniz ve bu harika! Bir yazarla süpermarkette birlikteyim ve konuşuyorum. Ama kitaplarınızdan hiçbirini okumadım ve filmlerinizi seyretmedim. Çünkü korku romanlarını hiç sevmem.

Peki, ne seversiniz?” diye sorar King.

Mesela ‘Esaretin Bedeli’ adlı filmi severim,” diye cevaplar kadın.

King, “Onu da ben yazdım,” dediğinde “Hayır, siz yazmadınız,” olur aldığı yanıt. “Ben yazdım,” diye yinelediğinde kadın inatla “Hayır, yazmadınız,” diye ısrar eder.

Stephen King. Yalnızca korku edebiyatının ustası mı dersiniz?

Kuşku Mevsimi, yeni baskısıyla 19 Haziran 2015’te raflarda olacak. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.