Syfy, Bilimkurgu Başyapıtı “Hyperion”u Televizyona Uyarlıyor

hyperion

Syfy kanalı tüm zamanların en iyi bilimkurgu eserleri arasında sayılan Dan Simmons imzalı Hyperion’u televizyona uyarlıyor.

Syfy cephesinden gelen dizi haberlerinin ardı arkadı kesilmiyor. Daha önce sizlere duyurduğumuz Enginlik Serisi, Childhood’s End (Son Nesil) ve Cesur Yeni Dünya gibi ünlü bilimkurgu romanlarını dizileştirmeye karar veren Syfy, şimdide Dan Simmons imzalı Hyperion’u ekranlara taşımaya hazırlanıyor.

Dan Simmons‘ı daha çok ülkemizde Pegasus Yayınları tarafından yayınlanan Kabus (Drood) adlı romanıyla tanıyoruz. Yazarın Hugo ödüllü Hyperion adlı eseri, En İyi 100 Fantastik ve Bilimkurgu Eserleri listesinde de yer alan bir efsane. Ancak maalesef ülkemizde henüz basılmadı.

Haliyle kitabın konusundan kısaca bahsetmekte fayda var:

Roman, günümüzden yaklaşık 800 yıl sonrasında geçiyor ve insanlığı kurtaracak bilgeliğe ulaşmayı ümit eden yedi hacının hikayesini anlatıyor. Bir uzay gemisinde bir araya gelen bu yedi yolcu, Örümcekkuşu adında korkunç ve gizemli bir yaratığın hüküm sürdüğü Hyperion gezegenine doğru yola çıkıyorlar…

Todd Phillips’in yönetmenliğini üstleneceği dizinin yapım koltuğunda yıldızlar geçidi söz konusu. Bradley Cooper (American Sniper) ve Graham King (The Departed, Argo) yapımcı olarak karşımıza çıkarken senaryoyu Itamar Moses (Boardwalk Empire) üstleniyor.

Bradley Cooper şu sözlerinden de anlaşılacağı üzere yapım için oldukça heyecanlı:

Kuşkusuz yazılan en iyi bilimkurgu eserlerinden biri olan Hyperion’u izleyicilerle buluşturmak, bizim için büyük bir onur olacak.

Kanal Syfy olunca birazcık şüphe duysak da, bu bilimkurgu harikalarını bir bir televizyona uyarlamaları oldukça sevindirici. Belli mi olur, eğer dizi başarılı olur da ses getirirse bu müthiş romanı da dilimizde okuyabiliriz belki günün birinde.

Dizinin çekimlerine gelecek yıl başlanması planlanıyor.